Koska suurprojektini ”Euroviisut 2013
ruokina” etenee hyvää vauhtia ajattelin tasapuolisuuden nimissä
tehdä ruokia myös huomenna alkavien Jääkiekon MM-kisojen
kunniaksi. Eli mikä sopiikaan paremmin kuin nimikkohampurilainen
jokaisen maan joukkueelle. Luvassa siis 16 uniikkia hampurilaista.
Julkaisen hampurilaisreseptejä neljän maan sarjoissa. Nappaa
maistuvimmat reseptit kisakatsomoon.
SLOVENIA
sämpylä
porsaanlihamakkaraa
paistettua hapankaalia
ruskeita papuja
ketsuppia
Sämpylät:
5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
25 g pehmeää voita tai margariinia
10-12 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen,
lisää siirappi, suola ja rasva sekä jauhoja vähitellen. Taikina
saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo
pyöreitä isoja sämpylöitä hampurilaisia varten. Anna sämpylöiden
kohota hyvin liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Taikinasta tulee noin 10 isoa sämpylää.
ITÄVALTA
sämpylä
wieninleike
salaattia
sipulia silputtuna
viinietikkaa
tomaattiviipaleita
persiljaa
Wieninleike:
2 vasikanleikettä (tai
porsaanleikettä)
0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 dl korppujauhoja
paistamiseen voita ja öljyä
Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja
pippuria. Kierittele liha ensin vehnäjauhoissa sitten kananmunassa
ja lopuksi korppujauhoissa. Paista voin ja öljyn seoksessa kauniin
väriseksi.
RANSKA
sämpylä
jauhelihapihvi
salaattia
tomaattikastiketta
chevre-juustoa
tomaattiviipaleita
basilikaa
Jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
Sekoita ainekset keskenään. Muovaa
pihvejä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200
asteessa noin 20 minuuttia.
Tomaattikastike:
300 g tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna
oreganoa
timjamia
Kaada tomaattimurska kattilaan, mausta
ja anna kiehua hiljalleen.
VALKO-VENÄJÄ
sämpylä
grillattua kanaa
porkkanaa
kaalia suikaleina
majoneesia
Majoneesi:
3 kananmunan keltuaista
1 rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä
Laita kulhoon keltuaiset, sinappi,
sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy
vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti