torstai 2. toukokuuta 2013

LÄTKÄSSÄ HAMPURILAISIIN 1/4



Koska suurprojektini ”Euroviisut 2013 ruokina” etenee hyvää vauhtia ajattelin tasapuolisuuden nimissä tehdä ruokia myös huomenna alkavien Jääkiekon MM-kisojen kunniaksi. Eli mikä sopiikaan paremmin kuin nimikkohampurilainen jokaisen maan joukkueelle. Luvassa siis 16 uniikkia hampurilaista. Julkaisen hampurilaisreseptejä neljän maan sarjoissa. Nappaa maistuvimmat reseptit kisakatsomoon.



SLOVENIA
sämpylä
porsaanlihamakkaraa
paistettua hapankaalia
ruskeita papuja
ketsuppia

Sämpylät:
5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
25 g pehmeää voita tai margariinia
10-12 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää siirappi, suola ja rasva sekä jauhoja vähitellen. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pyöreitä isoja sämpylöitä hampurilaisia varten. Anna sämpylöiden kohota hyvin liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Taikinasta tulee noin 10 isoa sämpylää.



ITÄVALTA
sämpylä
wieninleike
salaattia
sipulia silputtuna
viinietikkaa
tomaattiviipaleita
persiljaa

Wieninleike:
2 vasikanleikettä (tai porsaanleikettä)
0,5 dl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 dl korppujauhoja
paistamiseen voita ja öljyä

Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja pippuria. Kierittele liha ensin vehnäjauhoissa sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista voin ja öljyn seoksessa kauniin väriseksi.



RANSKA
sämpylä
jauhelihapihvi
salaattia
tomaattikastiketta
chevre-juustoa
tomaattiviipaleita
basilikaa

Jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset keskenään. Muovaa pihvejä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tomaattikastike:
300 g tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna
oreganoa
timjamia

Kaada tomaattimurska kattilaan, mausta ja anna kiehua hiljalleen.



VALKO-VENÄJÄ
sämpylä
grillattua kanaa
porkkanaa
kaalia suikaleina
majoneesia

Majoneesi:
3 kananmunan keltuaista
1 rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä

Laita kulhoon keltuaiset, sinappi, sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti