Hunajapurkki sisältää hyvää makua
ja terveellisyyttä samassa paketissa. Hunaja on puhdas luonnontuote.
Hunajalla on lukuisia terveysvaikutuksia, se lisää elimistön
vastustuskykyä. Hunaja korostaa kivasti ruokien omaa makua, se sopii
sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Leivonnassa sokerin voi
korvata hunajalla, 70 g hunajaa vastaa 100 g sokeria. Hunaja on hyvä
juomien makeuttaja, itse käytän teehen aina hunajaa. Hunajan maku
ja väri vaihtelevat sen mukaan mistä kasvilajeista mehiläiset ovat
hunajan raaka-aineen meden keränneet. Viime vuosi oli kesän sateisuuden
vuoksi huono hunajavuosi. Toivottavasti kevään viivästyminen ei
vaikuta tämän vuoden kotimaiseen hunajasatoon.
HUNAJAINEN JOGURTTIHERKKU
2 banaania
5 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl hasselpähkinöitä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kääri
banaanit kuorineen folioon ja laita uuniin kypsymään 20 minuutiksi.
Halkaise pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Anna
banaanien jäähtyä hieman. Kuori banaanit, paloittele ja muusaa
haarukalla, sattumia saa jäädä. Sekoita banaanit, hunaja ja
pähkinät jogurtin kanssa. Jaa kulhoihin ja koristele annokset
muutamalla pähkinällä ja hunajalla.
HUNAJAISET BROILERIFILEET
6 kpl broilerin rintafileitä
4 rkl juoksevaa hunajaa
4 rkl Dijon-sinappia (kokojyvä)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään hunaja, sinappi, pippuri ja suola. Sivele seosta fileille. Paista fileitä uunissa noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys fileen paksuimmasta kohdasta terävällä veitsellä, kun neste on kirkasta broileri on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti