Aloitin raparperiherkuttelun
piirakoilla. Ensimmäiset kotipihan raparperit saivat kaverikseen
mantelimassaa. Toisessa piirakassa raparperi ja kookos muodostavat
herkullisen yhdistelmän.
MANTELI-RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
125 g margariinia tai voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
noin 200 g raparperia paloina
200 g mantelimassaa
2 kananmunaa
300 g ranskankermaa
1 tl sitruunamehua
Pinnalle:
tomusokeria
Nypi jauhot ja rasva ryynimäiseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina levyksi ja
vuoraa sillä uunivuoka. Pistele pohjaa muutama reikä haarukalla ja
nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Raasta mantelimassa.
Sekoita manteliraaste, munat, ranskankerma ja sitruunamehu. Kaada
täyte vuokaa. Painele raparperipaloja täytteeseen. Paista piirakkaa
225 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele tomusokerilla ja tarjoa
kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
KOOKOS-RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
100 g margariinia tai voita
100 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
Täyte:
250 g raparperia paloina
3 kananmunaa
75 g sokeria
60 g kookoshiutaleita
60 g vehnäjauhoja
1 ½ dl kookosmaitoa
Vatkaa rasva ja sokeria kuohkeaksi.
Lisää jauhot ja nypi joukkoon. Painele taikina voideltuun
uunivuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Vatkaa munat
ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookoshiutaleet, jauhot,
kookosmaito, sekoita lusikalla. Lusikoi seos vuokaan ja pudottele
sekaan raparperinpaloja. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna
jäähtyä hieman ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai
jäätelön kanssa.
Niin kaunista, niin herkullista. :)
VastaaPoistaKiitos! Ovat kyllä tosi hyviä.
VastaaPoista