Nyt on iso urakka ohi. Tässä
viimeiset osallistujat jotka menevät suoraan finaaliin eli Ranska,
Italia ja Espanja. Oli hienoa päästä vierailemaan 39 eri maan
keittiöön. Vastaan on tullut valtavasti upeita makuelämyksiä.
Ensimmäisessä semifinaalissa
kilpailevat 16 maata löytyvät ”Euroviisut 2013 ruokina” osista
1-6. Toisessa semifinaalissa kilpailevat 17 maata puolestaan osista
6-11. Suoraan finaaliin menevät 6 maata ovat osissa 12-13. Maistuvia
euroviisuhetkiä!
RANSKA
RATATOUILLE
1 pieni sipuli paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä paloiteltuna
oliiviöljyä
1 paprika kuutioituna
1 kesäkurpitsa kuutioituna
1 munakoiso kuutioituna
250 g tomaatteja kaltattuna ja
paloiteltuna
timjamia
rosmariinia
mustapippuria
suolaa maun mukaan
Pehmennä sipulia ja valkosipulia
öljyssä. Lisää paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso, kypsennä.
Lisää tomaatit ja mausta. Anna hautua miedolla lämmöllä
meheväksi.
ITALIA
PARSARISOTTO
½ sipuli silputtuna
500 g parsaa
350 g risottoriisiä
50 g voita
½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 litra kana- tai kasvislientä
70 g parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Poista parsoista puiseva kantaosa.
Leikkaa nuput erikseen, pilko varret. Kuullota sipuli voin ja öljyn
seoksessa. Lisää pilkotut parsanvarret ja freesaa pikaisesti. Lisää
riisi ja sekoita. Kaada viini ja anna kuohahtaa, lisää sen jälkeen
lientä kauhallinen kerrallaan. Kun edellinen neste on lähes
imeytynyt riisiin lisää uutta lientä. Sekoita jatkuvasti. Kun
risotto on lähes valmis kuumenna vähän öljyä pienessä
kattilassa ja paista parsannuppuja pari minuuttia. Lisää riisiin
nokare voita ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja
tarvittaessa suolalla. Koristele risotto parsanupuilla.
ESPANJA
ESPANJALAINEN TORTILLA
oliiviöljyä
600 g perunoita ohueksi viipaloituna
1 sipuli ohueksi viipaloituna
6 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Kuumenna pannu, lisää oliiviöljyä,
perunat ja sipuli, kypsennä kunnes perunat ovat pehmeitä. Vatkaa
munat kulhossa, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Sekoita
perunat ja sipuli varovasti muniin. Laita pannuun 4 rkl oliiviöljyä,
lisää munaseos, tasoita pinta lastalla painelemalla. Kypsennä noin
5 minuuttia välillä pannua ravistellen. Käännä tortilla lautasta
apuna käyttäen. Liu'uta tortilla takaisin pannulle. Jatka
paistamista kunnes munat ovat hyytyneet ja tortilla on kauniin
värinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti