tiistai 14. toukokuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 13/13


Nyt on iso urakka ohi. Tässä viimeiset osallistujat jotka menevät suoraan finaaliin eli Ranska, Italia ja Espanja. Oli hienoa päästä vierailemaan 39 eri maan keittiöön. Vastaan on tullut valtavasti upeita makuelämyksiä.

Ensimmäisessä semifinaalissa kilpailevat 16 maata löytyvät ”Euroviisut 2013 ruokina” osista 1-6. Toisessa semifinaalissa kilpailevat 17 maata puolestaan osista 6-11. Suoraan finaaliin menevät 6 maata ovat osissa 12-13. Maistuvia euroviisuhetkiä!




RANSKA

RATATOUILLE
1 pieni sipuli paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä paloiteltuna
oliiviöljyä
1 paprika kuutioituna
1 kesäkurpitsa kuutioituna
1 munakoiso kuutioituna
250 g tomaatteja kaltattuna ja paloiteltuna
timjamia
rosmariinia
mustapippuria
suolaa maun mukaan

Pehmennä sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso, kypsennä. Lisää tomaatit ja mausta. Anna hautua miedolla lämmöllä meheväksi.




ITALIA

PARSARISOTTO
½ sipuli silputtuna
500 g parsaa
350 g risottoriisiä
50 g voita
½ dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 litra kana- tai kasvislientä
70 g parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Poista parsoista puiseva kantaosa. Leikkaa nuput erikseen, pilko varret. Kuullota sipuli voin ja öljyn seoksessa. Lisää pilkotut parsanvarret ja freesaa pikaisesti. Lisää riisi ja sekoita. Kaada viini ja anna kuohahtaa, lisää sen jälkeen lientä kauhallinen kerrallaan. Kun edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin lisää uutta lientä. Sekoita jatkuvasti. Kun risotto on lähes valmis kuumenna vähän öljyä pienessä kattilassa ja paista parsannuppuja pari minuuttia. Lisää riisiin nokare voita ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Koristele risotto parsanupuilla.




ESPANJA

ESPANJALAINEN TORTILLA
oliiviöljyä
600 g perunoita ohueksi viipaloituna
1 sipuli ohueksi viipaloituna
6 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna pannu, lisää oliiviöljyä, perunat ja sipuli, kypsennä kunnes perunat ovat pehmeitä. Vatkaa munat kulhossa, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Sekoita perunat ja sipuli varovasti muniin. Laita pannuun 4 rkl oliiviöljyä, lisää munaseos, tasoita pinta lastalla painelemalla. Kypsennä noin 5 minuuttia välillä pannua ravistellen. Käännä tortilla lautasta apuna käyttäen. Liu'uta tortilla takaisin pannulle. Jatka paistamista kunnes munat ovat hyytyneet ja tortilla on kauniin värinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti