keskiviikko 1. toukokuuta 2013

EUROVIISUT 2013 RUOKINA osa 9/13



Euroviisuruokien valmistus jatkuu. Nyt vuorossa Kreikka, Israel ja Armenia.




KREIKKA

MOUSSAKA
3 munakoisoa viipaleina
oliiviöljyä
Jauhelihaseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Munamaito:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
ripaus muskottia
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Ripottele munakoisoviipaleille suolaa, anna hikoilla ja pyyhi talouspaperilla kuiviksi. Paista munakoisot pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha kevyesti. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.




ISRAEL

JAUHELIHAVARTAAT & SALAATTI
Vartaisiin:
500 g (lampaan)jauhelihaa
1 pieni sipuli hienoksi silputtuna
1 dl persiljasilppua
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Sekoita jauheliha, sipuli ja mausteet. Muovaa vartaiden ympärille pitkulaisia jauhelihapötköjä. Grillaa tai paista parilapannulla.

Salaattiin:
1 kurkku kuutioituna
2 tomaattia kuutioituna
1 paprika kuutioituna
Kastike:
oliiviöljyä
sitruunamehua
persiljasilppua
suolaa ja mustapippuria




ARMENIA

TÄYTETYT OMENAT
6 omenaa
1 dl riisiä
3 dl kiehuvaa vettä
½ tl suolaa
1 dl rusinoita
¼ tl kanelijauhetta
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl fetajuustoa muruina
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl sulatettua voita
½ dl juustoraastetta (esim. parmesaania)

Kypsennä riisi lähes kypsäksi suolavedessä. Lisää rusinat ja kypsennä vielä 5 minuuttia, jäähdytä. Leikkaa omenoiden kantaosat irti. Älä heitä pois, vaan käytä myöhemmin ”kantena”. Koverra omenoista sisustaa pois veitsellä. Lisää riisin joukkoon puolet sokerista, kaneli, feta, pähkinät, pinjansiemenet sekä voi. Täytä omenat ja laita ”kansi” päälle. Laita omenat uunivuokaan, jossa on vettä ja loput sokerista. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa ”kannet” pois ja ripottele omenoiden päälle juustoraastetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti