Euroviisuruokien valmistus jatkuu. Nyt
vuorossa Kreikka, Israel ja Armenia.
KREIKKA
MOUSSAKA
3 munakoisoa viipaleina
oliiviöljyä
Jauhelihaseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Munamaito:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
ripaus muskottia
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
50 g juustoraastetta
Ripottele munakoisoviipaleille suolaa,
anna hikoilla ja pyyhi talouspaperilla kuiviksi. Paista munakoisot
pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Kuullota sipulit ja
ruskista jauheliha kevyesti. Lisää tomaattipyree ja mausteet.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Lado vuokaan kerroksittain
munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja
ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin puoli
tuntia.
ISRAEL
JAUHELIHAVARTAAT & SALAATTI
Vartaisiin:
500 g (lampaan)jauhelihaa
1 pieni sipuli hienoksi silputtuna
1 dl persiljasilppua
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Sekoita jauheliha, sipuli ja mausteet.
Muovaa vartaiden ympärille pitkulaisia jauhelihapötköjä. Grillaa
tai paista parilapannulla.
Salaattiin:
1 kurkku kuutioituna
2 tomaattia kuutioituna
1 paprika kuutioituna
Kastike:
oliiviöljyä
sitruunamehua
persiljasilppua
suolaa ja mustapippuria
ARMENIA
TÄYTETYT OMENAT
6 omenaa
1 dl riisiä
3 dl kiehuvaa vettä
½ tl suolaa
1 dl rusinoita
¼ tl kanelijauhetta
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl fetajuustoa muruina
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl sulatettua voita
½ dl juustoraastetta (esim.
parmesaania)
Kypsennä riisi lähes kypsäksi
suolavedessä. Lisää rusinat ja kypsennä vielä 5 minuuttia,
jäähdytä. Leikkaa omenoiden kantaosat irti. Älä heitä pois,
vaan käytä myöhemmin ”kantena”. Koverra omenoista sisustaa
pois veitsellä. Lisää riisin joukkoon puolet sokerista, kaneli,
feta, pähkinät, pinjansiemenet sekä voi. Täytä omenat ja laita
”kansi” päälle. Laita omenat uunivuokaan, jossa on vettä ja
loput sokerista. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Ota
kypsennyksen loppuvaiheessa ”kannet” pois ja ripottele omenoiden
päälle juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti