lauantai 4. toukokuuta 2013

LÄTKÄSSÄ HAMPURILAISIIN 2/4


Valmistin Jääkiekon MM-kisojen inspiroimana 16 uniikkia hampurilaista, yhden jokaiselle joukkueelle. Tässä seuraavat neljä burgeria.



TANSKA
sämpylä
salaattia
porsaanfilee paistettuna
kinkkua siivuina
pekonia rapeaksi paistettuna
suolakurkkuja
tomaattiviipaleita
majoneesia

Sämpylät:
5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
25 g pehmeää voita tai margariinia
10-12 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää siirappi, suola ja rasva sekä jauhoja vähitellen. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pyöreitä isoja sämpylöitä hampurilaisia varten. Anna sämpylöiden kohota hyvin liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Taikinasta tulee noin 10 isoa sämpylää.

Majoneesi:
3 kananmunan keltuaista
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä

Laita kulhoon keltuaiset, sinappi, sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.



LATVIA
sämpylä
salaattia
perunasalaattia
makkaraa paloina
ketsuppia

Perunasalaatti:
4 perunaa keitettynä ja kuutioituna
4 kananmunaa keitettynä ja kuutioituna
4 suolakurkkua kuutioituna
4 etikkapunajuurta kuutioituna
1 omena kuutioituna
kastike:
3 rkl majoneesia
2 rkl kermaviiliä
2 tl sinappia
2 tl viinietikkaa
suolaa ja pippuria
1 rkl worchesterkastiketta

Yhdistä kaikki ainekset keskenään, sekoita kastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa.



SAKSA
sämpylä
salaattia
bratwurstia
punakaalisalaattia
schwarzwaldin kinkkua
sinappia



SVEITSI
sämpylä
salaattia
jauhelihapihvi
paksu viipale emmentaljuustoa
tomaattia
ketsuppia
majoneesia

Jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset keskenään. Muovaa pihvejä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti