Näihin ruokiin tulee iso loraus
kermaa, mutta kermaiset kastikkeet sopivat hyvin lumisiin
pakkaspäiviin.
JAUHELIHAKASTIKE TAIKINAKUORESSA
600 g naudan jauhelihaa
öljyä paistamiseen
100 g herkkusieniä paloina
1 sipuli hienonnettuna
pala purjoa hienonnettuna
1 paprika pieninä kuutioina
1 lehtisellerin varsi pieninä paloina
timjamia
basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
häränlihafondia
2 dl kermaa
noin 1 dl vettä
Tarjoiluun:
3 torttu- tai voitaikinalevyä
Ruskista jauheliha. Lisää vihannekset
ja paista samalla sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta ja lisää
kerma sekä vesi. Anna kastikkeen hautua hiljalleen. Leikkaa
taikinalevyt kahteen osaan ja kaaviloi ne kaksinkertaisiksi ja vuoraa
niillä kuusi pientä annosvuokaa. Paista taikinoita 225 asteessa
noin 6 minuuttia. Kaada kastike taikinakuoriin ja tarjoa kasvisten
kanssa.
POSSUPATA
600 g porsaan ulkofileetä
Leivittämiseen:
noin 1 dl vehnäjauhoja
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pataan:
3 dl lihalientä
2 dl kermaa
pieni kukkakaali
2 porkkanaa
2 punaista paprikaa
2 dl pieniä säilykekurkkuja
1 dl hillosipuleita
persiljasilppua
Leikkaa porsaanfilee n. 1 cm
paksuisiksi viipaleiksi, nuiji lihat kevyesti ja leivitä
maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista lihapalat. Paloittele
porkkanat, paprika ja kukkakaali. Laita kaikki ainekset pataan. Anna
hautua noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti