Lihapullat maistuvat sekä muusilla
että spagetilla.
LIHAPULLAT MUUSILLA
500 g naudan jauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää muruina
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 pieni sipuli silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
rasvaa paistamiseen
Kuullota sipuli. Laita leipä ja maito
kulhoon, anna turvota. Lisää jauheliha, muna, sipuli ja mausteet.
Sekoita hyvin ja pyörittele pulliksi. Paista lihapullat pienissä
erissä ruskeiksi. Vähennä lämpöä ja hauduta pullia kypsiksi
noin 10 minuuttia. Tarjoa lisäksi perunamuusia, ruskeaa kastiketta
ja puolukkahilloa.
LIHAPULLIA JA SPAGETTIA
600 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
1 kananmuna
Leivitykseen:
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
Kastike:
1 sipuli silputtuna
200 g herkkusieniä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl sinappia
3 dl lihalientä
1 dl kermaa
Kuullota valkosipulit ja sekoita
jauhelihan kanssa, mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita taikinaan
vielä kananmuna. Pyöritä taikina pyöreiksi lihapulliksi. Yhdistä
vehnäjauhot ja paprikajauhe. Ripottele jauhoja lihapullille siivilän
läpi. Pyörittele pyöryköitä jauhoissa kauttaaltaan. Paista
lihapullat pannulla. Paista toisella pannulla sipuli ja sienet. Lisää
sipulien ja sienien joukkoon pyree, sinappi ja lihaliemi, sekoittele
ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen, anna hautua
hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää vielä kermaa ja tarkasta maku.
Tarjoa spagetin kanssa.
Nälkähän tässä tulee näitä kuvia katsellessa :)
VastaaPoista