maanantai 11. maaliskuuta 2013

KOTITEKOISIA MAUSTESEKOITUKSIA


Sekoita itse maustesekoituksesi. Käytä mahdollisimman paljon kokonaisia maustesiemeniä, niissä on vielä maut tallella. Tosin kuin kauan sitten jauhetuissa mausteissa. Kun teet sekoitukset itse, tiedät mitä ne sisältävät. Jos on mahdollista, jauha seokset juuri ennen käyttöä. Ja mikä parasta, keittiön täyttää mahtava mausteiden tuoksu.




GARAM MASALA
10 vihreää kardemummaa
10 neilikkaa
3 laakerinlehteä
1 pieni kanelitanko
6 rkl korianterinsiemeniä
4 rkl kuminansiemeniä
1 rkl mustapippureita
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa

Paahda mausteita kuivalla pannulla miedolla lämmöllä kunnes mausteet alkavat tuoksua hyvältä. Poista kardemummasta kuoret. Jauha mausteet morttelilla tai kahvimyllyllä. Purkita ja sulje tiiviillä kannella.




CURRYJAUHE
8 kuivattua punaista chiliä
8 rkl korianterinsiemeniä
4 rkl kuminansiemeniä
1 rkl kurkumaa
2 tl sarviapilansiemeniä
2 tl sinapinsiemeniä
2 tl mustapippureita
1 tl inkiväärijauhetta

Poista chileistä siemenet, ellet halua oikein tulista curryjauhetta. Paahda kuivalla pannulla mausteita hetki. Jauha mausteet kahvimyllyllä tai morttelilla. Säilytä suljetussa purkissa valolta suojattuna.



CAJUN MAUSTESEOS
1 tl mustapippuria
1 tl kuminansiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa
Lisäksi, jos käytät heti:
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli silputtuna

Paahda kuivalla pannulla mustapippureita, kuminan- ja sinapinsiemeniä. Jauha ne morttelissa hienoksi jauheeksi ja lisää hetkeksi uudelleen pannulle paprikan, chilin, oreganon, timjamin ja suolan kanssa. Jos käytät seoksen heti lisää seokseen vielä valkosipulia sekä sipulisilppua ja hienonna tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti