Sekoita itse maustesekoituksesi. Käytä mahdollisimman paljon kokonaisia maustesiemeniä, niissä on vielä maut tallella. Tosin
kuin kauan sitten jauhetuissa mausteissa. Kun teet sekoitukset itse, tiedät mitä ne sisältävät. Jos on mahdollista, jauha seokset
juuri ennen käyttöä. Ja mikä parasta, keittiön täyttää
mahtava mausteiden tuoksu.
GARAM MASALA
10 vihreää kardemummaa
10 neilikkaa
3 laakerinlehteä
1 pieni kanelitanko
6 rkl korianterinsiemeniä
4 rkl kuminansiemeniä
1 rkl mustapippureita
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
Paahda mausteita kuivalla pannulla
miedolla lämmöllä kunnes mausteet alkavat tuoksua hyvältä.
Poista kardemummasta kuoret. Jauha mausteet morttelilla tai
kahvimyllyllä. Purkita ja sulje tiiviillä kannella.
CURRYJAUHE
8 kuivattua punaista chiliä
8 rkl korianterinsiemeniä
4 rkl kuminansiemeniä
1 rkl kurkumaa
2 tl sarviapilansiemeniä
2 tl sinapinsiemeniä
2 tl mustapippureita
1 tl inkiväärijauhetta
Poista chileistä siemenet, ellet halua
oikein tulista curryjauhetta. Paahda kuivalla pannulla mausteita
hetki. Jauha mausteet kahvimyllyllä tai morttelilla. Säilytä
suljetussa purkissa valolta suojattuna.
CAJUN MAUSTESEOS
1 tl mustapippuria
1 tl kuminansiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa
Lisäksi, jos käytät heti:
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli silputtuna
Paahda kuivalla pannulla
mustapippureita, kuminan- ja sinapinsiemeniä. Jauha ne morttelissa
hienoksi jauheeksi ja lisää hetkeksi uudelleen pannulle paprikan,
chilin, oreganon, timjamin ja suolan kanssa. Jos käytät seoksen
heti lisää seokseen vielä valkosipulia sekä sipulisilppua ja
hienonna tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti