Sitruuna on jokapaikan hedelmä.
Sitruunan aromaattinen kuori sekä raikas mehu sopivat niin
pääruokiin kuin jälkiruokiin.
KATKARAPU-RAVIOLIT SITRUUNAKASTIKKEESA
Pastataikina:
300 g vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
Täyte:
130 g kiinankaalia silputtuna
1 rkl öljyä
1 salottisipuli silputtuna
pala tuoretta inkivääriä
hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
180 g katkarapuja hienonnettuna
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 rkl soijakastiketta
Kastike:
yhden sitruunan kuori raastettuna
45 g voita
1 dl kermaa
Lisäksi:
parmesaanijuustoa raastettuna
Tee taikinaa varten jauhoista keko ja
sen keskelle kuoppa, lisää siihen munat, öljyä ja ripaus suolaa.
Yhdistä ainekset vähitellen toisiinsa ja muovaa taikinapallo. Jätä
taikina lepäämään peitettynä huoneenlämpöön. Valmista täyte.
Kuumenna kattilassa kiehuvaksi suolalla maustettua vettä. Lisää
kiinankaalisilppu ja kiehauta hetki niin, että kaali hieman
pehmenee. Huuhdo kaali kylmällä vedellä ja valuta kuivaksi.
Lämmitä pannulla öljy, lisää salottisipuli, inkivääri ja
valkosipuli, kuullota. Lisää katkaravut, sitruunankuori ja soija,
kuumenna ja sekoita hyvin. Soseuta kaikki täyteen ainekset
tehosekoittimella. Kauli taikina käsin tai pastakoneella ohueksi
levyiksi. Jaa täytettä pastalevylle teelusikallisen verran pienin
välimatkoin toisistaan. Sivele vettä täytteiden reunoille. Aseta
toinen pastalevy päälle ja painele tiukasti, leikkaa
taikinapyörällä raviolineliöitä. Jätä raviolit kuivumaan
leivinliinalle tunniksi. Tee kastike, sulata voi ja lisää kerma ja
osa sitruunankuoriraasteesta, kuumenna, pidä lämpimänä. Kiehauta
pastaa varten suolattu vesi ja lisää ravioleja vähän kerrallaan
poreilevaan veteen pariksi minuutiksi. Nosta pois reikäkauhalla.
Tarjoa kastikkeen kanssa, ripottele pinnalle juustoraastetta ja
sitruunankuorta.
SITRUUNATAHNA eli LEMON CURD
5 kananmunan keltuaista
500 g sokeria
150 g voita
5 sitruunaa
Purista sitruunoista mehu ja siivilöi
se. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää voi ja sitruunamehu,
vatkaa edelleen kaikki ainekset hyvin sekaisin. Kuumenna seosta
vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Purkita
kuumana. Sitruunatahna jähmettyy kunnolla vasta kylmänä.
SITRUUNAKAKKU
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunamehua
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen öljyn
kanssa. Lisää lopuksi sitruunankuori ja sitruunamehu. Kaada taikina
jauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti