Vaikka banaanit olisivatkin tummuneita,
pehmenneitä tai saaneet kolhuja ne kelpaavat vielä jälkiruokiin ja leivontaan.
BANAANIVANUKKAAT
3 banaania
½ dl sitruunamehua
3 munan keltuaista
½ dl appelsiinimehua
2 dl kermaa
2 dl sokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Soseuta
banaanit ja lisää sitruunamehu. Sekoita keltuaiset joukkoon sekä
vähitellen appelsiinimehu. Lisää kerma sekä puolet sokerista.
Sekoita hyvin. Laita kuusi pientä uunivuokaa uuniin pariksi
minuutiksi lämpiämään. Sulata sillä välin loput sokerit ja
keitä kauniin ruskeaksi samalla sekoittaen. Kaada jokaisen uunivuoan
pohjalle sulatettua sokeria. Jaa banaaniseos vuokiin. Kypsennä noin
50 minuuttia vesihauteessa. Anna jäähtyä vähän. Irrota vuoan
reunoista veitsellä ja kumoa lautaselle.
BANAANI-TAATELIMUFFINSSIT
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
50 g voita sulatettuna
2 rkl maitoa
60 g smetanaa
1 banaani
100 g taateleita paloiteltuna
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita
vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa
astiassa munat, voi, smetana ja maito. Yhdistä taikinan ainekset.
Survo banaani haarukalla, mutta jätä vähän ”sattumia”. Lisää
taikinaan vielä banaanisose ja taatelit. Taikina saa jäädä vähän
kokkareiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista noin 20
minuuttia. Taikinasta tulee noin 10 isoa muffinssia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti