Meillä on ollut pakastin puolukoita
pullollaan. Nyt alkaa tilanne kuitenkin helpottumaan, sillä olen
käyttänyt puolukoita ahkerasti viime aikoina.
PUOLUKKAPULLA
25 g hiivaa
2 dl vettä kädenlämpöisenä
1 dl kidesokeria
noin 5 dl vehnäjauhoja
4 dl puolukoita
Liota hiiva veteen, lisää sokeri ja
vähitellen jauhoja. Kun olet lisännyt jauhoista 4 dl ripottele
mukaan puolukat. Lisää vielä loput jauhot varovasti. Anna taikinan
kohota tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja laita taikinat
voideltuihin uunivuokiin. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Pullat ovat matalia. Jos haluat yhden korkeamman pullan käytä vain
yhtä vuokaa, kypsennysaika on silloin vähän pidempi.
PUOLUKKAVIINIETIKKA
6 dl puolukoita
2 ½ dl valkoviinietikkaa
½ dl kidesokeria
½ dl kirkasta viinaa
Laita puolukat viinietikkaan
vuorokaudeksi. Siivilöi etikka ja painele puolukoista mehu talteen.
Kaada neste kattilaan ja lisä sokeri sekä alkoholi. Anna kiehua
hiljalleen tunnin verran. Kaada valmis puolukkaviinietikka
lasipulloon. Säilytä jääkaapissa.
PUOLUKKAHILLO
1 l puolukoita
1 dl vettä
3 dl kidesokeria
Kuumenna puolukat ja vesi kiehuvaksi.
Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja anna
kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Purkita.
Kiitos osallistumisestasi näillä resepteillä kilpailuun osoitteessa:
VastaaPoistahttp://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/03/osallistu-villiruokareseptikilpailuun.html