maanantai 4. maaliskuuta 2013

PUOLUKAT POIS PAKKASESTA



Meillä on ollut pakastin puolukoita pullollaan. Nyt alkaa tilanne kuitenkin helpottumaan, sillä olen käyttänyt puolukoita ahkerasti viime aikoina.




PUOLUKKAPULLA
25 g hiivaa
2 dl vettä kädenlämpöisenä
1 dl kidesokeria
noin 5 dl vehnäjauhoja
4 dl puolukoita

Liota hiiva veteen, lisää sokeri ja vähitellen jauhoja. Kun olet lisännyt jauhoista 4 dl ripottele mukaan puolukat. Lisää vielä loput jauhot varovasti. Anna taikinan kohota tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja laita taikinat voideltuihin uunivuokiin. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Pullat ovat matalia. Jos haluat yhden korkeamman pullan käytä vain yhtä vuokaa, kypsennysaika on silloin vähän pidempi.




PUOLUKKAVIINIETIKKA
6 dl puolukoita
2 ½ dl valkoviinietikkaa
½ dl kidesokeria
½ dl kirkasta viinaa

Laita puolukat viinietikkaan vuorokaudeksi. Siivilöi etikka ja painele puolukoista mehu talteen. Kaada neste kattilaan ja lisä sokeri sekä alkoholi. Anna kiehua hiljalleen tunnin verran. Kaada valmis puolukkaviinietikka lasipulloon. Säilytä jääkaapissa.



PUOLUKKAHILLO
1 l puolukoita
1 dl vettä
3 dl kidesokeria

Kuumenna puolukat ja vesi kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Purkita.

1 kommentti:

  1. Kiitos osallistumisestasi näillä resepteillä kilpailuun osoitteessa:

    http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/03/osallistu-villiruokareseptikilpailuun.html

    VastaaPoista