Seuraavaksi erittäin helppoja
pikkuleivonnaisia. Kauralastut ovat klassikkoja ja kaikki ovat niitä
tehneet tai ainakin syöneet. Suolatikut ovat myös vanhoja
suosikkeja, mutta niitä tulee harvemmin tehtyä itse.
KAURALASTUT
50 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Sulata rasva ja lisää sokeri. Sekoita
keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot sekä leivinjauhe, lisää
ne rasvan ja sokerin sekaan. Vatkaa kananmuna kevyesti ja lisää
taikinaan. Laita noin teelusikallisen kokoisia taikinanokareita
leivinpaperille. Jätä reilut välit, sillä taikina leviää
paistettaessa. Paista noin 5 minuuttia 200 asteessa. Taikinasta tulee
noin 35 kauralastua.
SUOLATIKUT
Taikina:
1 dl vettä kädenlämpöisenä
10 g hiivaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 ½ rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmuna kevyesti vatkattuna
Pinnalle:
karkeaa merisuolaa tai sormisuolaa
Liota hiiva veteen, lisää muut
taikinan ainekset. Vaivaa tasainen taikina. Anna taikinan nousta
hyvin. Tee taikinasta pitkulainen ja jaa se osiin. Muotoile jokainen
pala noin 20 cm pitkäksi olueksi tikuksi. Voitele ja ripottele
pinnalle suolaa. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Taikinasta
tulee noin 40 suolatikkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti