Tein kahtena peräkkäisenä lauantaina
hampurilaisia. Täysin erilaisia, erilaisin täyttein. Ensimmäiset
hampurilaiset olivat jauhelihapihvillä toiset kasvispihvillä,
molemman hyviä. Itsetehty barbequekastike ja sipulihilloke ovat
ensimmäisen version juju. Mehevät kasvispihvit itsessään
loistavia, tomaattichutney antaa hyvän silauksen.
HAMPURILAINEN
sämpylä
jauhelihapihvi
salaattia
tomaattiviipaleita
halloumi-juustoa paistettuna
majoneesia
bbq-kastiketta
sipulihilloketta
SÄMPYLÄT
5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
25 g pehmeää voita tai margariinia
10-12 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen,
lisää siirappi, suola ja rasva sekä jauhoja vähitellen. Taikina
saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo
pyöreitä isoja sämpylöitä hampurilaisia varten. Anna sämpylöiden
kohota hyvin liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Taikinasta tulee noin 10 isoa sämpylää.
MAJONEESI
3 kananmunan keltuaista
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä
Laita kulhoon keltuaiset, sinappi,
sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy
vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.
BBQ-KASTIKE
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
öljyä paistamiseen
2 dl muscovadosokeria
3 dl paseerattua tomaattia
1 dl valkoviinietikkaa
1 rkl worcesterkastiketta
savuchilikastiketta maun mukaan
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuullota sipulit öljyssä, lisää
muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen kunnes kastike on sopivan
paksua.
SIPULIHILLOKE
2 punasipulia
6 rkl ruokokidesokeria
4 rkl valkoviinietikkaa
6 rkl vettä
suolaa maun mukaan
Halkaise kuorittu sipuli ja leikkaa
ohuiksi viipaleiksi. Laita sipuli ja sokeri kattilaan. Pyörittele
kunnes sokeri sulaa. Lisää viinietikka ja vesi, hauduta kunnes
neste on haihtunut ja sipuli pehmennyt.
JAUHELIHAPIHVIT
noin 700 g jauhelihaa
1 rkl dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Mausta jauheliha ja muotoile pihveiksi,
paista.
KASVISPURILAINEN
sämpylä
kasvispihvi
salaattia
tomaattichutneya
valkohomejuustoa
majoneesia
ketsuppia
KASVISPIHVIT
600 g bataattia keitettynä ja
soseutettuna
400 g kesäkurpitsaa raastettuna
200 g porkkanaa raastettuna
pala purjoa silputtuna
1 sipuli silputtuna
1 kananmuna
chiliä maun mukaan
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Ripottele kesäkurpitsaraasteen
joukkoon suolaa ja laita raaste valumaan siivilään puoleksi
tunniksi. Kuullota sipulisilppu ja jäähdytä. Yhdistä bataatti,
kesäkurpitsa, porkkana, purjo sekä sipuli keskenään. Lisää
kananmuna ja mausteita. Muotoile pihveiksi. Paista kauniin värisiksi
kummaltakin puolelta, noin 4 minuuttia/puoli. Annoksesta tulee noin
10 pihviä.
TOMAATTICHUTNEY
pieni sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala inkivääriä hienonnettuna
pieni paprika kuutioituna
4 tomaattia kuutioituna
1 rkl valkoviinietikkaa
tabascoa maun mukaan
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
tuoretta korianteria
Kuullota sipuli, valkosipuli ja
inkivääriä pannulla, lisää paprika ja tomaatit sekä
viinietikka. Keitä hiljalleen kunnes neste on lähes haihtunut.
Mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti