Tarjosin näitä herkkuja perheelleni
palmusunnuntaina. Hyvältä maistuivat ja voin suositella mureaa
uunikanaa, mehevää munakoiso-kesäkurpitsagratiinia ja raikasta
mangosalsaa sekä melkein kielen vieviä siideriomenoita myös pääsiäisenä
kokattaviksi ja nautittaviksi.
UUNIKANA
1 kokonainen broileri
1 sitruuna
1 appelsiini
3 valkosipulinkynttä halkaistuna
pala inkivääriä viipaleina
paprikajauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kuori sitruuna ja appelsiini, laita ne
broilerin sisään. Tee viiltoja broilerin pintaan, laita viiltoihin
valkosipulin ja inkiväärin paloja. Laita broileri uunipataan ja
ripottele pinnalle paprikajauhetta. Sekoita jogurtti sekä mausteet
keskenään. Levitä jogurttiseos broilerin päälle. Laita broileri
kylmään uuniin ja säädä lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä
noin 1,5 tuntia eli kunnes broileri on oikein kypsää.
MUNAKOISO-KESÄKURPITSAGRATIINI
1 sipuli renkaina
400 g munakoisoa viipaleina
400 g kesäkurpitsaa viipaleina
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
2 kananmunaa
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl kermaa
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Paista sipulirenkaita pannulla, lisää
munakoisot mukaan ja ruskista myös niitä. Siirrä uunivuokaan.
Lisää pannulle paistumaan valkosipulilastut ja
kesäkurpitsaviipaleet. Siirrä myös ne uunivuokaan. Mausta suolalla
ja pippurilla. Sekoita keskenään munat, balsamietikka sekä kerma,
kaada vuokaan.. Ripottele pinnalle parmesaania. Paista 200 asteessa
noin 30 minuuttia.
MANGOSALSA
1 mango
1 avokado
3 tomaattia
1 pieni punasipuli
2 tl limemehua
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
chiliä maun mukaan
ripaus suolaa
tuoretta korianteria
Kuutioi mango, avokado ja tomaatit,
silppua sipuli, lisää limemehu, etikka ja öljy, saksi sekaan korianteria.
SIIDERIOMENAT
500 g omenoita
2 rkl sitruunamehua
2 dl omenatuoremehua
2 rkl sokeria
3 dl siideriä
5 liivatelehteä
Lisäksi:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Kuori ja lohko omenat, purista päälle
sitruunamehua. Hauduta omenalohkoja sokerilla maustetussa
omenamehussa hiljalleen kunnes ne pehmenevät. Nosta omenalohkot pois
liemestä ja annostele ne laseihin tai jälkiruokamaljoihin. Laita
liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen, purista vesi pois. Ota
vähän omenalientä pieneen kattilaan, kiehauta ja sulata
liivatelehdet liemeen samalla hyvin sekoittaen. Yhdistä omenaliemi,
siideri ja liivateseos keskenään. Kaada liemi omenalohkojen päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Koristele annokset vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti