Ruokien nimet voivat johtaa harhaan.
Nimissä vilisee eläimiä, joita ei löydy itse ruoasta. Rapusilakat
eivät ole saksiniekkaa nähneetkään vaan todellisuudessa silakat
ovat ihan keskenään tomaattiliemessä. Entä mihin kalakukossa on
kätkettynä punaheltta? Kiinalaisetkin ovat hyviä keksimään
hämääviä nimiä, muurahaiset ovat oikeasti jauhelihamurusia.
Kissankielet ovat, onneksi, valmistettu vain taikinasta. Kakustakaan
ei löydy lymyilevää tiikeriä, vaikka raidat onkin siihen
jättänyt.
KALAKUKKO
1 kg perattuja muikkuja tai muita
pikkukaloja
400 g siankylkisiivuja
suolaa
Kuori:
7 dl kylmää vettä
4 tl suolaa
250 g pehmeää voita
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
noin 1 kg ruisjauhoja
noin 4 dl vehnäjauhoja
RAPUSILAKAT
600 g silakkafileitä
suolaa ja pippuria myllystä
Kastike:
3 dl tomaattimehua
4 rkl tomaattipyreetä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
suolaa maun mukaan
tuoretta tilliä silputtuna
MUURAHAISET KIIPEÄMÄSSÄ PUUHUN
150 g riisinuudeleita
350 g jauhettua sian tai naudanlihaa
pähkinäöljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 purjo leikattuna suikaleiksi
tulista chilikastiketta maun mukaan
2 tl puolikuivaa sherryä
noin 3 dl lihalientä
suolaa maun mukaan
soijakastiketta mausteeksi
Marinadi:
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
2 tl puolikuivaa sherryä
1 tl perunajauhoja
2 rkl vettä
suolaa maun mukaan
4 tl seesamiöljyä
Laita nuudelit kulhoon ja kaada päälle
kiehuvaa vettä. Anna olla kannen alla kunnes ovat pehmeitä, valuta.
Lisää lihaan suola, soija, pippuri, sherry, perunajauhot ja vesi.
Sekoita, marinoi 15 minuuttia, lisää seesamiöljy. Kuumenna wok kuumaksi ja laita pannuun valkosipuli sekä purjosipulin valkoiset osat. Kun ne ovat saaneet
hieman väriä lisää chilikastike ja lihaseos, sekoita ja murenna kokkareet tasaiseksi. Kaada sherry pannulle ja jatka sekoittamista. Lisää lihaliemi, nuudelit, suolaa ja soijaa maun mukaan. Alenna lämpöä ja jatka
keittämistä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää purjon vihreät
osat. Tarjoa.
KISSANKIELET (noin 25 kpl)
120 g margariinia
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
tummaa suklaata sulatettuna
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää
ne siivilän läpi. Sekoita yhtenäiseksi taikinaksi. Pursota 6 cm
pitkiä pötköjä leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin
10 minuuttia. Kun kissankielet ovat jäähtyneet, kasta niiden
molemmat päät sulatettuun suklaaseen ja anna suklaan kovettua.
TIIKERIKAKKU
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
raitaosaan:
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl maitoa
Voitele ja jauhota rengasvuoka. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoin, lisää vaahtoon. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito. Laita taikinat kerroksittain vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Mitäs nämä ovat?
Tarkastettu on. Olivat vain keksejä.
Ihmisille. Me pojat otetaan jotain muuta.
Tiikerikakun tunnen. Kalakukko on siitä hyvä, ettei se tarvitse mitään seurakseen.
VastaaPoista