maanantai 25. helmikuuta 2013

TALVIPÄIVÄN PIRISTYS



Leipävanukkaaseen ei tarvita ihmeellisiä aineksia. Kotona on lähes aina kananmunia, leipää ja maitoa. Purkin pohjalta löytyy jotain hilloa ja pakastimessa on ainakin yksi rasia marjoja. Näihin vanukkaisiin käy hyvin kuivahtanutkin leipä. Marjoja ja hilloa voi vaihdella sen mukaan mitä kotona sattuu olemaan. Myös kuivatut hedelmät sopivat vanukkaisiin kivasti.


LEIPÄVANUKKAAT (12 kpl)
12 viipaletta paahtoleipää
60 g margariinia tai voita
2 dl vadelmahilloa
200 g mustikoita
2 kananmunaa
5 dl maitoa tai kermaa
1 dl (ruoko)kidesokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
tomusokeria
mustikoita

Leikkaa paahtoleivistä ohuelti kuoret pois ja leikkaa jokainen leipäviipale neljäksi kolmioksi. Voitele palojen toinen puoli margariinilla ja toinen puoli hillolla. Asettele kaksi leipäkolmiota hillopuoli ylöspäin kuhunkin metalliseen muffinssivuokaan. Lisää päälle vähän mustikoita. Laita vielä kaksi leipäpalaa jokaiseen vuokaan niin, että jokaisessa on 4 leipäkolmiota ja lisää jälleen mustikoita. Vatkaa kevyesti kananmunat, maito/kerma ja sokerit sekaisin. Kaada seosta leipien päälle vähitellen sitä mukaa kun seos imeytyy. Aseta muffinssivuoat uunipellille jossa on kiehuvaa vettä niin paljon, että se ylettyy puoleen väliin vuokia. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia eli kunnes leipävanukkaat tuntuvat kiinteiltä. Anna leipävanukkaiden jäähtyä hyvin vuoissaan ennen irrottamista. Koristele muutamalla mustikalla ja ripottele tomusokeria pinnalle.



Tässä versiossa olen käyttänyt lakkahilloa ja aprikoosin paloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti