Leipävanukkaaseen ei tarvita
ihmeellisiä aineksia. Kotona on lähes aina kananmunia, leipää ja
maitoa. Purkin pohjalta löytyy jotain hilloa ja pakastimessa on
ainakin yksi rasia marjoja. Näihin vanukkaisiin käy hyvin
kuivahtanutkin leipä. Marjoja ja hilloa voi vaihdella sen mukaan
mitä kotona sattuu olemaan. Myös kuivatut hedelmät sopivat
vanukkaisiin kivasti.
LEIPÄVANUKKAAT (12 kpl)
12 viipaletta paahtoleipää
60 g margariinia tai voita
2 dl vadelmahilloa
200 g mustikoita
2 kananmunaa
5 dl maitoa tai kermaa
1 dl (ruoko)kidesokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
tomusokeria
mustikoita
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti kuoret
pois ja leikkaa jokainen leipäviipale neljäksi kolmioksi. Voitele
palojen toinen puoli margariinilla ja toinen puoli hillolla. Asettele
kaksi leipäkolmiota hillopuoli ylöspäin kuhunkin metalliseen
muffinssivuokaan. Lisää päälle vähän mustikoita. Laita vielä
kaksi leipäpalaa jokaiseen vuokaan niin, että jokaisessa on 4
leipäkolmiota ja lisää jälleen mustikoita. Vatkaa kevyesti
kananmunat, maito/kerma ja sokerit sekaisin. Kaada seosta leipien
päälle vähitellen sitä mukaa kun seos imeytyy. Aseta
muffinssivuoat uunipellille jossa on kiehuvaa vettä niin paljon,
että se ylettyy puoleen väliin vuokia. Paista 180 asteessa noin
puoli tuntia eli kunnes leipävanukkaat tuntuvat kiinteiltä. Anna
leipävanukkaiden jäähtyä hyvin vuoissaan ennen irrottamista.
Koristele muutamalla mustikalla ja ripottele tomusokeria pinnalle.
Tässä versiossa olen käyttänyt
lakkahilloa ja aprikoosin paloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti