Meillä on kodissamme 7 tulisijaa.
Leivinuuni on lämmittämisen ohessa ahkerassa
ruoanvalmistuskäytössä. Keittiössä on lisäksi puuhella, jonka
käyttö on satunnaista. Saunan kiuas ja vesipata lämpiävät
puilla. Takkoja on jokaisessa asuinkerroksessa eli yhteensä kolme.
Näiden seitsemän lisäksi on pihalla vielä puulämmitteinen
pizzauuni.
Koska talvella meillä lämmitetään
takkoja lähes päivittäin, olen usein miettinyt myös niiden
hyötykäyttöä ruoanvalmistuksessa. Yläkerran takassa on talvella
joskus paistettu makkaraa, mutta muuten takassa ei tule yleensä
tehtyä ruokaa. Jos meillä ei olisi leivinuunia kokeilisin tietysti
pataruokien hauduttamista takassa. Tikkupullien ja banaanien
paistamien oli helppoa, mutta hauskaa. Ehkä myöhemmin teen jotain
omaperäisempää ja vaativampaa takkaruokaa.
TIKKUPULLAT (8 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
½ tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
1 rkl pehmeää voita
Sekoita kuivat aineet keskenään,
lisää maito sekä voi. Jaa taikina kahdeksaan osaan, muotoile
pitkulaisiksi ja kiedo tikkujen ympärille. Paista takkatulella
samalla käännellen. Tarjoa hillon kanssa.
PAISTETUT BANAANIT
kokonaisia banaaneja kuorineen
Lisäksi:
jäätelöä
ruokosokerisiirappia
Pujota banaanit vartaisiin ja paista
takassa kunnes kuoret ovat tummuneet kokonaan. Tee viilto
banaaninkuoriin ja tarjoa lisäksi jäätelöä sekä siirappia.
Mahtavia herkkuja koko blogi täynnä:D blogissaani olisi sinulle haaste jos kiinnostaa. Täällöä tuun vieraileen useamminkin
VastaaPoista