Kevättä on ilmassa. Kohta alkava
maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi. Hienointa on huomata, että
valon määrä lisääntyy ja päivät pitenevät.
Keväiset kananmunat valmistuvat
kätevästi uunissa ”couscous-pesässä”. Kiva ja helppo alkupala,
välipala tai iltapala.
UUNIMUNAT COUSCOUS-PESÄSSÄ
4 kananmunaa
2 dl couscous-ryynejä
4 dl kanalientä
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
pala purjoa silputtuna
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
persiljasilppua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kiehauta kanaliemi, ota kattila pois
levyltä ja lisää couscous, laita kansi päälle ja anna nesteen
imeytyä. Kuullota sipuli, valkosipuli ja purjo pehmeäksi. Yhdistä
sipulit, couscous, parmesaaniraaste sekä persiljasilppu, mausta
pippurilla ja suolalla. Annostele neljään pieneen uunivuokaan
seosta, tee keskelle kolo ja riko jokaiseen koloon kananmuna. Paista
200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes valkuainen on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti