keskiviikko 27. helmikuuta 2013

AURINGON HEHKUA KEVÄTHANGILLE



Kevättä on ilmassa. Kohta alkava maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi. Hienointa on huomata, että valon määrä lisääntyy ja päivät pitenevät.

Keväiset kananmunat valmistuvat kätevästi uunissa ”couscous-pesässä”. Kiva ja helppo alkupala, välipala tai iltapala.



UUNIMUNAT COUSCOUS-PESÄSSÄ
4 kananmunaa
2 dl couscous-ryynejä
4 dl kanalientä
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
pala purjoa silputtuna
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
persiljasilppua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kiehauta kanaliemi, ota kattila pois levyltä ja lisää couscous, laita kansi päälle ja anna nesteen imeytyä. Kuullota sipuli, valkosipuli ja purjo pehmeäksi. Yhdistä sipulit, couscous, parmesaaniraaste sekä persiljasilppu, mausta pippurilla ja suolalla. Annostele neljään pieneen uunivuokaan seosta, tee keskelle kolo ja riko jokaiseen koloon kananmuna. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes valkuainen on hyytynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti