BURGUNDINPATA
900 g naudan paistia kuutioituna
150 g pekonia
300 g salottisipulia kokonaisina
4 valkosipulinkynttä
300 g juuriselleriä paloiteltuna
300 g palsternakkaa paloiteltuna
400 g porkkanaa paloiteltuna
500 g tomaattimurskaa
4 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
timjamia
rosmariinia
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria myllystä
300 g herkkusieniä
Ruskista pekonit sekä lihat pienissä
erissä, siirrä pataan. Ruskista sipulit ja valkosipulit. Laita
pataan tomaattimurska, juurekset ja mausteet. Anna padan muhia 150
asteessa pari tuntia. Lisää kevyesti ruskistetut sienet kypsymisen
lopulla.
KIEVIN KANA
4 broilerin rintafileetä
Maustevoi:
100 g voita
2 rkl persiljasilppua
2 rkl sitruunamehua
valkosipulinkynsi silputtuna
suolaa maun mukaan
Leivittämiseen:
1 dl vehnäjauhoja + suolaa ja
mustapippuria
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 dl korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen
Sekoita persiljasilppu, sitruunanmehu
ja valkosipuli pehmeään voihin, mausta suolalla. Kääri voi
kelmuun ja anna sen jähmettyä pakastimessa. Tee viilto fileisiin
siten, että niihin muodostuu tasku. Laita viiltoihin maustevoita.
Kierittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja
lopuksi korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeiksi. Laita broilerit
vielä uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi, että ne ovat täysin
kypsiä.
MALTANRIISI
1,5 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
suolaa maun mukaan
3 liivatelehteä
1 dl appelsiinimehua
yhden appelsiinin kuori raastettuna +
hedelmäliha paloiteltuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
appelsiiniviipaleita
paahdettuja mantelilastuja
Kiehauta vesi ja maito kattilassa,
lisää riisi ja ripaus suolaa, keitä kypsäksi. Liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehu, lisää sokerit sekä
puristetut liivatelehdet. Sulata liivatelehdet mehuun, älä keitä.
Lisää appelsiininkuori. Lisää appelsiinipalat riisin joukkoon.
Yhdistä liivateliemi riisipuuroon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma
vaahdoksi ja sekoita myös riisipuuroon. Annostele
jälkiruokamaljoihin ja laita hyytymään jääkaappiin tunniksi.
Koristele muutamalla appelsiiniviipaleella ja mantelilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti