Vuokaan laitetaan ihania yhteensopivia
makuja, munakoisoa, broileria, tomaattikastiketta ja uunissa sulavaa
mozzarellaa. Jäätelökakkuun upotetaan kahvilla kostutettua
suklaakakkua, vaniljajäätelöä, meheviä rusinoita ja mansikoita.
Täydellinen makunautinto on valmis.
BROILERIA JA MUNAKOISOA
TOMAATTIKASTIKKEESSA
2 isoa munakoisoa viipaleina
4 broilerin rintafileetä ohuina
viipaleina
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike:
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
ripaus sokeria
1,5 rkl kanafondia
mustapippuria myllystä
timjamia
oreganoa
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
200 g mozzarellaa ohuina viipaleina
1 dl parmesan- tai emmentaljuustoa
raastettettuna
Tarjoiluun:
rucolaa
minitomaatteja
Ripottele munakoisoviipaleille vähän
suolaa. Suola irrottaa nestettä munakoisoista, kuivaa pinta
talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleita öljyssä niin, että ne
saavat hieman väriä. Paista myös broilerit kauniin ruskeiksi,
mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Valmista kastike, kuullota
sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, pyree,
sokeri, kanaliemi fond cup sekä pippuria. Kypsennä hetki ilman
kantta kunnes kastike on sopivan paksua, lisää yrtit. Soseuta
kastike sauvasekoittimella. Laita kerros munakoisoviipaleita
uunivuoan pohjalle, sitten broilereita ja kastiketta. Jatka
kerroksia, levitä viimeisenä kerros kastiketta, sen päälle
mozzarellaa sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30
minuuttia. Koristele valmis ruoka rucolalla ja minitomaateilla.
JÄÄTELÖKAKKU
Suklaakakkupohja:
170 g tummaa suklaata
150 g margariinia tai voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
¼ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Kakkupohjan kostutukseen:
1 dl kahvia
Lisäksi:
15 dl vaniljajäätelöä
½ dl rusinoita + ½ dl kahvia
1 dl mansikanpaloja
Koristeluun:
marjoja
Laita rusinat kuumaan kahviin, ne
saavat imeä kahvia itseensä sillä välin kun teet
suklaakakkupohjan. Paloittele suklaa ja rasva kattilaan ja sulata
vesihauteessa. Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita kaikki taikinan
ainekset keskenään. Vuoraa uunipelti voidellulla leivinpaperilla.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa
levystä suorakaiteen muotoiseen vuokaan sopivia paloja,
kostuta palat ja asettele ne kelmulla vuorattuun vuokaan. Laita
pehmennyttä jäätelöä vuokaan ohut kerros, ripottele meheviä
rusinoita ja mansikanpaloja väliin, lisää aineksia vuorotellen
kunnes vuoka on täynnä. Aseta vielä kakkulevyn pala kanneksi ja
laita pakastimeen kovettumaan. Kumoa valmis jäätelökakku vuoasta
ja koristele marjoilla.
Jäätelökakku on hyvää jo muutaman
tunnin pakastimessa olon jälkeen, mutta leikkaantuu paremmin
seuraavana päivänä.
Wautsi mikä jälkkäri. Upean näköinen ja epäilemättä maistuu myös herkulliselta!
VastaaPoista