Tarjolla
tänään rapeiden hernenäkkileipien sekä pehmeän ja täyteläisen hernepeston reseptit. Sopivat
kivasti yhteen ja täydentävät toisiaan.
HERNENÄKKILEIPÄÄ
JA HERNEPESTOA
Hernenäkkileipä:
3
dl hernerouhetta
1
dl kaurahiutaleita
4
dl kiehuvaa vettä
1
tl suolaa
1
dl kauraleseitä
2
rkl seesaminsiemeniä (+ vähän pinnalle ripoteltavaksi)
3
dl täysjyväspelttijauhoja
0,5
dl rypsiöljyä
Lisäksi:
vähän
öljyä leivinpaperin voiteluun
Laita
hernerouhe ja kaurahiutaleet kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle,
anna turvota noin 15 minuuttia. Sekoita pehmenneen hernerouheen
sekaan suola, kauraleseet, seesaminsiemenet ja spelttijauhot. Lisää
lopuksi rypsiöljy ja sekoita tasainen pehmeä ja notkea taikina. Jaa
taikina muutamaan osaan. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ripottele
vähän seesaminsiemeniä kaulimisen aikana taikinan pinnalle. Tee
muoteilla haluamiasi kuvioita taikinasta tai leikkaa sopiviksi
paloiksi. Nosta näkkileivät öljyllä voidellulle leivinpaperille.
Paista 230 asteessa noin 8 minuuttia. Anna leipien jäähtyä,
säilytä näkkileivät paperipussissa kuivassa paikassa.
Hernepesto:
1,5
dl hernerouhetta
1,5
dl kiehuvaa vettä
1
dl auringonkukansiemeniä
noin
2,5 dl rypsiöljyä
2
rkl limemehua
1
dl juustoraastetta (esimerkiksi emmental tai parmesan)
1
dl tuoretta persiljaa silputtuna
0,5
dl tuoretta minttua silputtuna
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Laita
hernerouhe kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle, anna turvota noin
15 minuuttia. Lisää pehmenneiden herneiden sekaan kaikki peston
ainekset ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasainen tahna.
Öljyn määrä riippuu siitä miten juoksevaa pestosta haluat.
Säilytä valmis hernepesto jääkaapissa. Syö hernenäkkileipien
kanssa tai vaikka pastakastikkeena.
Onpas todella herkullisen näköistä(ja kuuloista), erityisesti tuo näkkäri! On varmasti myös kivan ruokaisa :)
VastaaPoistahttp://annekatariina.com