Joskus
on vaan ihan pakko tehdä suklaakakku ja ihan ilman sen kummempaa
syytä.
SUKLAAKAKKU
Kakkupohja:
140
g voita tai margariinia sulatettuna
1
dl maitoa
100
g tummaa suklaata
3
kananmunaa
2,5
dl sokeria
3
dl vehnäjauhoja
2
tl leivinjauhetta
2
tl vaniljasokeria
Kostutus:
1
dl omenamehua
Täyte:
1 dl vadelmahilloa
2
dl kermaa
2
rkl kaakaojauhetta
2
tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
0,5
dl ruokokidesokeria
1
dl kermaa
100
g tummaa suklaata
Kakkupohja:
Sulata rasva ja jäähdytä. Sulata vesihauteessa suklaa maitoon ja
anna seoksen jäähtyä vähän. Vatkaa kananmunat ja sokeri
vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Lisää vaahtoon rasva ja jauhoseos. Lisää mukaan vielä sulatettu
suklaaseos. Sekoita tasainen taikina. Kumoa taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30
minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla, kun taikina ei tartu
puutikkuun on kakku kypsä. Jäähdytä kakkupohja.
Täyte:
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Mausta kerma kaakaojauheella
ja vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Kostuta alempi kakkulevy ja
leivitä sen päälle vadelmahilloa ja kermavaahto. Laita toinen
kakkulevy paikoilleen ja kostuta.
Kuorrute:
Laita kattila vesihauteeseen ja sulata sokeri kermaan. Lisää
suklaa ja anna sulaa. Jäähdytä suklaaseosta vähän ennen sen
levittämistä kakun päälle. Valuta suklaaseosta pikkuhiljaa kakun
päälle.
Näytää todella herkulliselta, nam!
VastaaPoistaOi jestas nam mikä kakku! <3
VastaaPoista