lauantai 5. maaliskuuta 2016

Syntisen hyvää



Joskus on vaan ihan pakko tehdä suklaakakku ja ihan ilman sen kummempaa syytä.


SUKLAAKAKKU
Kakkupohja:
140 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kostutus:
1 dl omenamehua
Täyte:
1 dl vadelmahilloa
2 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
0,5 dl ruokokidesokeria
1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata

Kakkupohja: Sulata rasva ja jäähdytä. Sulata vesihauteessa suklaa maitoon ja anna seoksen jäähtyä vähän. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vaahtoon rasva ja jauhoseos. Lisää mukaan vielä sulatettu suklaaseos. Sekoita tasainen taikina. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla, kun taikina ei tartu puutikkuun on kakku kypsä. Jäähdytä kakkupohja.

Täyte: Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Mausta kerma kaakaojauheella ja vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Kostuta alempi kakkulevy ja leivitä sen päälle vadelmahilloa ja kermavaahto. Laita toinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta.

Kuorrute: Laita kattila vesihauteeseen ja sulata sokeri kermaan. Lisää suklaa ja anna sulaa. Jäähdytä suklaaseosta vähän ennen sen levittämistä kakun päälle. Valuta suklaaseosta pikkuhiljaa kakun päälle.



2 kommenttia: