perjantai 11. maaliskuuta 2016

Vinkki viikonlopuksi



Kuningatarpiirakka on ihanan marjaisa leivonnainen. Spelttijauhot ja mantelijauhe antavat pohjalle hyvää makua. Tämä helppo piirakka valmistuu nopeasti ja taltuttaa makeannälän herkullisesti.

KUNINGATARPIIRAKKA
Taikinapohja:
125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 dl maitoa
4 dl täysjyväspelttijauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl vadelmia
5 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria
Kuorrute pinnalle:
1 dl taikinapohjaa
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Lisää maito. Sekoita spelttijauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1 dl sivuun kuorrutetta varten. Painele lopputaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri, kaada marjat piirakkapohjan päälle. Sekoita kurpitsansiemenet ja auringonkukan siemenet sivuun ottamaasi taikinaan. Ripottele taikinaseosta piirakan pinnalle. Nosta piirakka uuniin ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti