Kuningatarpiirakka
on ihanan marjaisa leivonnainen. Spelttijauhot ja mantelijauhe
antavat pohjalle hyvää makua. Tämä helppo piirakka valmistuu
nopeasti ja taltuttaa makeannälän herkullisesti.
KUNINGATARPIIRAKKA
Taikinapohja:
125
g voita tai margariinia
1,5
dl sokeria
1
kananmuna
0,5
dl maitoa
4
dl täysjyväspelttijauhoja
1,5
dl mantelijauhetta
1
tl leivinjauhetta
Täyte:
5
dl vadelmia
5
dl mustikoita
2
rkl perunajauhoja
0,5
dl sokeria
Kuorrute
pinnalle:
1
dl taikinapohjaa
0,5
dl kurpitsansiemeniä
0,5
dl auringonkukansiemeniä
Vatkaa
rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Lisää
maito. Sekoita spelttijauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe keskenään,
lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1
dl sivuun kuorrutetta varten. Painele lopputaikina piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille. Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri,
kaada marjat piirakkapohjan päälle. Sekoita kurpitsansiemenet ja
auringonkukan siemenet sivuun ottamaasi taikinaan. Ripottele
taikinaseosta piirakan pinnalle. Nosta piirakka uuniin ja paista 180
asteessa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti