Aurinko
paistoi tänään niin lämpimästi, että lumet ovat sulaneet
pihastamme jo lähes kokonaan. Kevät on hyvää vauhtia tulossa ja
pääsiäinen on jo ensi viikolla. On siis aika miettiä tarjoiluja
pääsiäispöytään. Tässä upea pääsiäismenu, kata pöytään
mehevää karitsanpaistia, kirpeää salsaa ja muusia uudella
vivahteella.
KARITSAPAISTI
noin
1,5 kg luutonta karitsan paistia
Marinadi:
2
mietoa punaista chiliä pilkottuna
4
rkl öljyä
4
rkl sitruunamehua
1
tl sitruunankuorta raastettuna
2
tl korianterinsiemeniä murskattuna
2
tl jeeraa eli juustokuminaa
1
tl suolaa
0,5
tl mustapippuria rouhittuna
Paistoliemi:
5
dl vettä
2
rkl balsamietikkaa
1
rkl fariinisokeria
1
rkl lihafondia
1
rkl öljyä
1
tl timjamia
Sekoita
marinadin ainekset pussissa, laita paisti marinadiin, sulje pussi ja
laita jääkaappiin. Anna lihan marinoitua seuraavaan päivään. Ota
paisti pois marinadista ja laita paisti uunivuokaan. Lisää vuokaan
kaikki paistoliemen ainekset, laita paistomittari lihan paksuimpaan
kohtaan. Laita vuoka uuniin ensin 225 asteeseen 15 minuutiksi. Alenna
sitten lämpöä 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä. Liha on rose
kun mittari näyttää 65 ja kypsä kun mittari näyttää 70
astetta. Ota paisti pois liemestä ja kääri folioon 20 minuutiksi
ennen leikkaamista. Paistoliemestä voit keittää kastikkeen
lisäämällä vähän kermaa ja suurustetta tarvittaessa.
ITU-ANANASSALSA
1
dl mungpavun ituja
1
dl sinimailasen ituja
puolikas
tuore ananas paloiteltuna
2
kevätsipulia silputtuna
1
rkl jalapenoa silputtuna
yhden
limetin mehu ja kuori raastettuna
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
tuoretta
minttua ja persiljaa
Kuori
ja paloittele ananas, silppua kevätsipuli, jalapeno ja yrtit. Raasta
hyvin pestyn limen kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki salsan
ainekset yhteen ja tarjoa karitsapaistin kanssa.
PERUNAMUUSI
1,5
kg perunoita (jauhoinen lajike)
50
g voita
1
kananmuna kevyesti vatkattuna
1
dl maitoa
suolaa
maun mukaan
mustapippuria
myllystä
3
dl mungpavun ituja
nippu
tuoretta minttua tai persiljaa
Kuori
ja paloittele perunat tasakokoisiksi paloiksi. Keitä perunat
kypsiksi, valuta vesi pois. Laita kattila takaisin liedelle, lisää
perunoiden joukkoon voi, kananmuna ja maito. Survo perunat muusiksi,
mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi muusiin mungpavun idut
ja yrttisilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti