Tämän
päivän reseptissä olen käyttänyt saksanpähkinöitä.
Saksanpähkinä on todellinen terveyspähkinä. Ravintoaineidensa
vuoksi saksanpähkinät tekevät hyvää niin mielelle kuin
kehollekin. Saksanpähkinä sisältää runsaasti kasviperäisiä
omega-3-rasvahappoja. Saksanpähkinän sisältämät rasvahapot
auttavat rytmihäiriöihin ja vähentävät tulehdusta ja
hapettumista valtimoissa rasvaisen aterian jälkeen.
Saksanpähkinöissä on myös paljon vitamiineja, mineraaleja ja
antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä ja vahvistavat
immuunijärjestelmää. Saksanpähkinöiden säännöllinen käyttö
ruokavaliossa alentaa huonoa kolesterolia, ne myös edistävät
verisuonten elastisuuden paranemista ja vähentää veritulpan
riskiä.
Saksanpähkinöillä
on kevyt, makeahko, miedosti karvas, mutta miellyttävä maku.
Saksanpähkinät sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan.
Salaattien lisukkeena saksanpähkinä on verraton. Waldorfin salaatti
on klassinen saksanpähkinää sisältävä salaatti, reseptini tähän
mahtavaan salattiin löydät TÄÄLTÄ.
Valmistin
saksanpähkinöistä nopean ja helpon peston, joka sopii erityisen
hyvin täysjyväpastan seuraksi. Sillä välin kun pasta kiehuu ehdit
tekemään tämän mainion peston.
SAKSANPÄHKINÄPESTO
100
g Meiran saksanpähkinöitä
3
rkl öljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl parmesaanijuustoraastetta
1
dl persiljasilppua
noin
5 rkl kuumaa vettä (pastan keitinvettä)
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Laita
saksanpähkinät kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle. Anna
pähkinöiden olla pari minuuttia vedessä, kaada pähkinät
siivilään ja valuta vesi pois. Murskaa pähkinät rouheeksi,
hienonna valkosipulinkynsi ja silppua persilja. Yhdistä pähkinät,
öljy, valkosipuli, juustoraaste ja persilja, soseuta esimerkiksi
sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää kuumaa vettä lusikallinen
kerrallaan tahnan sekaan kunnes koostumus on sopiva. Jos tarjoat
pähkinäpeston pastan kanssa voit käyttää pastan keitinvettä.
Mausta pesto vielä pippurilla ja suolalla. Tarjoa esimerkiksi
täysjyväpastan kanssa.
Kaupallinen
yhteistyö Meira/40+ blogit