maanantai 18. marraskuuta 2013

LEIPÄRULLA



Mikähän siinäkin on, että haluan kiertää kaiken rullalle? Viime aikoina olen kiertänyt rullalle ainakin sushia, pullaa, possua ja nyt leipää. No ainakin rullia on kiva tehdä ja kiva syödä. Tässä on tänään leipomani punajuuri-porkkanaleipärullan resepti, taikinasta tulee kaksi vuokaleipää.


PUNAJUURI-PORKKANALEIPÄ
Punajuuritaikina:
2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7-8 dl kuituinen talonleipäaines (Myllärin luomu, Helsingin mylly)
25 g voita sulatettuna
3 dl punajuuriraastetta

Porkkanataikina:
2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja
25 g voita sulatettuna
3 dl porkkanaraastetta

Leipien pinnalle:
ohra- tai kaurahiutaleita

Tee kaksi erillistä taikinaa omiin kulhoihin. Jauhojen määrä riippuu punajuurien ja porkkanoiden mehevyydestä. Liota hiiva maitoon, lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja ensin 6 dl, voisula sekä raaste. Lisää vielä tarvittava määrä jauhoja, että saat pehmeän taikinan. Anna taikinoiden nousta 30 minuuttia. Voitele kaksi suorakaiteen muotoista leipävuokaa. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan. Kauli punajuuritaikinasta sekä porkkanataikinasta vuoan pituinen ja vähän leveämpi levy. Nosta toinen taikina toisen päälle. Rullaa kuin kääretorttu ja laita vuokaan kohoamaa. Tee toisille taikinapaloille samoin. Anna leipien kohota puoli tuntia. Voitele leipien pinta vedellä ja ripottele päälle hiutaleita. Paista 220 asteessa noin 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Voi että on kaunis ja houkutteleva leipä! Kiva idea pyöräyttää kahdesta erivärisestä taikinasta tällainen taideteos.

    VastaaPoista
  2. No onpas nättileipä! Hauska yllätys kun tuota leikkaa :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Itsekin yllätyin raitojen tasaisuudesta.

    VastaaPoista
  4. Voi miten upean näköinen leipä! Hieno idea!!

    VastaaPoista