keskiviikko 27. marraskuuta 2013

SUUSSA SULAVIA MAKEISIA


Kokeilin glukoosisiirapin toimivuutta joulumakeisissa. Mielestäni glukoosisiirappi sai aikaan sen, että makeiset eivät kovettuneet kokonaan vaan jäivät pehmeiksi ja suorastaan suussa sulaviksi.


KAAKAOTOFFEE
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl glukoosisiirappia
½ dl fariinisokeria
¾ dl siirappia
¾ dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita

Mittaa kaikki aineet kattilaan, sekoita hyvin. Anna kiehua hiljaa kuplien noin 45 minuuttia, välillä sekoittaen. Kun seos alkaa paksuntumaan tee hyytymistesti tiputtamalla pari tippaa lautaselle, valmis seos jähmettyy nopeasti. Kaada seos joko pieniin silikonimuotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna seoksen jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytit isompaa vuokaa leikkaa toffee palasiksi. Suosittelen näiden makeisten säilyttämistä jääkaapissa, sillä ne menettävät muotonsa huoneenlämmössä.


Kuvassa silikonimuoteilla tehtyjä kaakaotoffee-maikeisia.



Kuvassa isosta levystä leikattuja kaakaotoffee-makeisia.
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti