Kokeilin glukoosisiirapin toimivuutta joulumakeisissa.
Mielestäni glukoosisiirappi sai aikaan sen, että makeiset eivät
kovettuneet kokonaan vaan jäivät pehmeiksi ja suorastaan suussa
sulaviksi.
KAAKAOTOFFEE
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl glukoosisiirappia
½ dl fariinisokeria
¾ dl siirappia
¾ dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita
Mittaa kaikki aineet kattilaan, sekoita
hyvin. Anna kiehua hiljaa kuplien noin 45 minuuttia, välillä
sekoittaen. Kun seos alkaa paksuntumaan tee hyytymistesti
tiputtamalla pari tippaa lautaselle, valmis seos jähmettyy nopeasti.
Kaada seos joko pieniin silikonimuotteihin tai leivinpaperilla
vuorattuun vuokaan. Anna seoksen jäähtyä ja laita sitten
jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytit isompaa vuokaa leikkaa
toffee palasiksi. Suosittelen näiden makeisten säilyttämistä
jääkaapissa, sillä ne menettävät muotonsa huoneenlämmössä.
Kuvassa silikonimuoteilla tehtyjä kaakaotoffee-maikeisia.
Kuvassa isosta levystä leikattuja kaakaotoffee-makeisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti