Mikähän siinäkin on, että haluan kiertää
kaiken rullalle? Viime aikoina olen kiertänyt rullalle ainakin
sushia, pullaa, possua ja nyt leipää. No ainakin rullia on kiva
tehdä ja kiva syödä. Tässä on tänään leipomani
punajuuri-porkkanaleipärullan resepti, taikinasta tulee kaksi
vuokaleipää.
PUNAJUURI-PORKKANALEIPÄ
Punajuuritaikina:
2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7-8 dl kuituinen talonleipäaines
(Myllärin luomu, Helsingin mylly)
25 g voita sulatettuna
3 dl punajuuriraastetta
Porkkanataikina:
2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja
25 g voita sulatettuna
3 dl porkkanaraastetta
Leipien pinnalle:
ohra- tai kaurahiutaleita
Tee kaksi erillistä taikinaa omiin
kulhoihin. Jauhojen määrä riippuu punajuurien ja porkkanoiden
mehevyydestä. Liota hiiva maitoon, lisää suola ja sokeri. Lisää
jauhoja ensin 6 dl, voisula sekä raaste. Lisää vielä tarvittava
määrä jauhoja, että saat pehmeän taikinan. Anna taikinoiden
nousta 30 minuuttia. Voitele kaksi suorakaiteen muotoista
leipävuokaa. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan. Kauli
punajuuritaikinasta sekä porkkanataikinasta vuoan pituinen ja vähän
leveämpi levy. Nosta toinen taikina toisen päälle. Rullaa kuin
kääretorttu ja laita vuokaan kohoamaa. Tee toisille taikinapaloille
samoin. Anna leipien kohota puoli tuntia. Voitele leipien pinta
vedellä ja ripottele päälle hiutaleita. Paista 220 asteessa noin
30 minuuttia.
Voi että on kaunis ja houkutteleva leipä! Kiva idea pyöräyttää kahdesta erivärisestä taikinasta tällainen taideteos.
VastaaPoistaNo onpas nättileipä! Hauska yllätys kun tuota leikkaa :)
VastaaPoistaKiitos! Itsekin yllätyin raitojen tasaisuudesta.
VastaaPoistaVoi miten upean näköinen leipä! Hieno idea!!
VastaaPoista