Piparkakkutaikinan tekeminen ei ole
vaikeaa. Heti eivät piparkakut kuitenkaan valmistu. Hommiin on
ryhdyttävä jo edellisenä päivänä, sillä piparkakkutaikinan
pitää antaa kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kannattaa
kokeilla taikinan itse tekemistä, pipareista tulee todella
hyviä. Niissä on juuri oikeanlainen maku sekä koostumus. Ja joulun
tuoksu.
PIPARKAKKUTAIKINA
1,5 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
250 g voita
3 tl kanelijauhetta
3 tl inkiväärijauhetta
1 tl neilikkaa jauhettuna
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Mittaa kattilaan siirappi, sokerit, voi
sekä mausteet ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot
ja sooda keskenään. Lisää sitten jäähtyneeseen seokseen jauhot
ja kevyesti vatkatut munat. Muovaa taikina, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin yön
yli. Leivo seuraavana päivänä pipareita. Paista 200 asteessa noin 6
minuuttia.
PS. Tuulikummun JOULUKALENTERISTA
aukeaa joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen luukku joka
ikinen päivä aina jouluun asti. Luvassa niin makeita kuin
suolaisiakin herkkuja joulun odotukseen. Käyhän kurkkaamassa!
Onpas tosi kaunis!
VastaaPoistaKiitos! Eilen oli aurinkoinen kuvauskeli.
VastaaPoistaTodella kaunis ja satumainen piparipuu!
VastaaPoista