keskiviikko 6. marraskuuta 2013

ISÄNPÄIVÄN TARJOILUEHDOTUS


Isänpäivään sopii tietysti kunnon pihvi ja kermakakku. Vaihteluksi voisi tehdä vaikka maukkaan appelsiinilla täytetyn possunfileerullan sekä mehevän banaanikakun, josta löytyy myös pähkinöitä ja suklaata.



APPELSIINI-POSSURULLA
1 kg porsaan ulkofileetä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
½ dl dijon sinappia
2 appelsiinia (keskikokoista)
50 g sultana-rusinoita

Leikkaa porsaan filee auki levyksi. Nuiji pinta kevyesti. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Ripottele fileelle suolaa ja pippuria. Levitä fileen pinnalle sinappia, appelsiinit sekä rusinat. Kääri filee rullalle ja sido puuvillalangalla. Ruskista possurulla pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan. Kääri possurulla folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Poista langat ja leikkaa viipaleiksi.

Possurullan kanssa uunissa kypsyvät samanaikaisesti hasselbackan perunat. Kuori perunat ja tee niihin viiltoja lähes alas asti, mutta niin että perunat pysyvät yhtenäisinä. Ripottele vähän suolaa ja laita jokaisen perunan päälle nokare voita. Lisää kypsymisen puolivälissä korppujauhoja perunoiden pinnalle. Tarjoa lisäksi kastiketta ja raikasta salaattia.




SUKLAINEN JA PÄHKINÄINEN BANAANIKAKKU
120 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 banaania (keskikokoista)
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl suolaa
¼ tl muskottia
100 g tummaa suklaata
70 g pähkinöitä (esim. cashew, pekaani ja pistaasi)

Paahda pähkinöitä hetki pannulla ilman rasvaa. Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Soseuta banaani haarukalla muusaten ja lisää taikinaan. Sekoita jauhot ja mausteet, lisää siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi karkeasti rouhittu suklaa ja pähkinät. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun noin kahden litran rengasvuokaan. Paista 180 asteessa 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, kun taikina ei tartu tikkuun kakku on valmis. Anna jäähtyä ennen lautaselle kumoamista. Ripottele valmiin kakun päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti