Saanko esitellä, pikkujouluihin ja
kaikkiin talven juhliin sopiva suklainen juustokakku. Jo pienikin
pala riittää, mutta se on niin hyvää, että toinen pala on
melkeinpä pakko ottaa.
SUKLAINEN JUUSTOKAKKU
Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mannasuurimoita
0,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
120 g pehmeää voita
Täyte:
2 kananmunaa
¾ dl sokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl maustamatonta jogurttia
yhden sitruunan raastettu kuori
100 g tummaa suklaata
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
2 rkl siirappia
40 g voita
Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon
ja sekoita keskenään. Nypi joukkoon voi ja muovaa tasainen taikina.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tee
haarukalla muutamia pistoja taikinaan ja paista pohjaa 150 asteessa
15 minuuttia. Sekoita hyvin ensin kaikki muut täytteen aineet paitsi
suklaa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää täyteen sekaan.
Kaada täyte paistetulle pohjalle ja jatka paistamista noin 45
minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku. Laita
kuorrutteen aineet pieneen kattilaan ja sulata vesihauteessa. Kaada
kuorrute kakun pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti