torstai 21. marraskuuta 2013

PALA KAKKUA


Saanko esitellä, pikkujouluihin ja kaikkiin talven juhliin sopiva suklainen juustokakku. Jo pienikin pala riittää, mutta se on niin hyvää, että toinen pala on melkeinpä pakko ottaa.



SUKLAINEN JUUSTOKAKKU
Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mannasuurimoita
0,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
120 g pehmeää voita
Täyte:
2 kananmunaa
¾ dl sokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl maustamatonta jogurttia
yhden sitruunan raastettu kuori
100 g tummaa suklaata
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
2 rkl siirappia
40 g voita

Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Nypi joukkoon voi ja muovaa tasainen taikina. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tee haarukalla muutamia pistoja taikinaan ja paista pohjaa 150 asteessa 15 minuuttia. Sekoita hyvin ensin kaikki muut täytteen aineet paitsi suklaa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää täyteen sekaan. Kaada täyte paistetulle pohjalle ja jatka paistamista noin 45 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku. Laita kuorrutteen aineet pieneen kattilaan ja sulata vesihauteessa. Kaada kuorrute kakun pinnalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti