Ja jälleen kerran tuli syötyä hyvää
ruokaa. Valmistin tänään erittäin helppoa ja lisäksi edullista polentavuokaa.
POLENTA-JAUHELIHAVUOKA
Polenta:
8 dl kiehuvaa vettä
50 g voita
1,5 tl suolaa
4 dl esikeitettyjä polentajauhoja
Mureketaikina:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Sekoita kuumaan veteen voi ja suola,
lisää polentajauhot samalla sekoittaen. Jätä polenta hetkeksi
turpoamaan. Kuullota sipuli sekä valkosipuli. Yhdistä jauheliha,
sipulit, kananmuna ja mausteet. Painele puolet polentapuurosta
suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Muotoile murekeseos
pitkulaiseksi pötköksi ja laita se vuokaan polentan päälle. Lisää
loppu polenta vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa tunnin ajan
180 asteessa. Anna jäähtyä. Leikkaa polenta viipaleiksi ja paista
viipaleita molemmin puolin öljyn ja voin seoksessa. Tarjoa lisäksi
kastiketta ja kasviksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti