Eilen teimme leivinuunissa pitkästä
aikaa kebabia. Tänään leivoin helppoja ciabatta-leipiä. Väliin
vielä monenlaisia lisukkeita ohueksi viipaloidun kebabin lisäksi kuten jäävuorisalaattia, tomaattia,
maustekurkkua, fetakuutioita, oliiveja, tomaattikastiketta ja
jogurttikastiketta, niin iltapala on valmis.
CIABATTA
7,5 dl vettä kädenlämpöisenä
25 g tuorehiivaa
4 tl merisuolaa myllystä
0,5 dl oliiviöljyä
1 kg Ciabatta leipäainesta (Helsingin
mylly)
lisäksi vehnäjauhoja leipomiseen
Liota hiiva veteen, lisää suola ja
oliiviöljy sekä jauhot. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia koneella.
Taikina jää löysäksi. Laita ison kulhon pohjalle oliiviöljyä ja
kumoa taikina kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja laita taikina
lämpimään paikkaa nousemaan noin 50 minuutiksi. Kumoa taikina
jauhotetulle alustalle, jaa taikina 5 osaan. Muovaa vähällä vaivaamisella pitkulaisia leipiä ja taputtele päälle vehnäjauhoja. Anna leipien
nousta noin 20 minuuttia ja paista 230 asteessa 15 minuuttia.
KEBABLIHA
1,5 kg jauhelihaa
4 rkl paprikajauhetta
3 tl mustapippuria myllystä
savustettua chiliä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl korianterin siemeniä murskattuna
1 tl garam masalaa
1 tl curryjauhetta
merisuolaa myllystä maun mukaan
Sekoita lihamassa ja mausteet suuressa
kulhossa. Laita lihaseos pienissä erissä tehosekoittimeen
muovautumaan kunnes massa on kiinteää. Näin saat aikaan
oikeanlaisen tiiviimmän koostumuksen, ilman tehosekoitinta tulee
lihamurekkeen omainen rakenne. Muovaa lihamassa pötköksi,
halkaisijaltaan noin 10 cm, ja kääri folioon. Uunissa lämpöä
noin 150 astetta ja kypsymisaika noin 2,5 tuntia.
TOMAATTIKASTIKE
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
oreganoa
timjamia
tabascoa
Kaada tomaattimurska ja pyree
kattilaan, anna kiehahtaa ja mausta. Sekoita sauvasekoittimella
tasaiseksi.
JOGURTTIKASTIKE
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl ketsuppia
1 rkl valkoviinietikkaa
sokeria ja suolaa maun mukaan
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.
Oi nam, tuota kebablihan teko on minunkin pitänyt kokeilla jo pari vuotta, mutta aina se on jäänyt. Pakko kyllä saada aikaiseksi, kun näyttää noin herkulliselta.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, on todella hyvää. Ja mausteita voi tietysti vaihdella/lisätä oman maun ja fiiliksen mukaan.
VastaaPoista*slurps* olipa herkullinen ohje! :)
VastaaPoistaOltais voitu tehdä vaihturit, täällä oli hiukan erilaiset sisukset, pojat olis takuulla tykänny kebabista enempi :)
VastaaPoista