Tämän päivän ateria valmistettiin
pöydässä vohveliraudalla. Tattarivohvelit on mukava vaihtoehto
perinteisille pannulla paistettaville blineille.
TATTARIVOHVELIT
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g tuorehiivaa
4 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
3 kananmunan valkuaista
Liuota hiiva maitoon ja vatkaa joukkoon
2 dl tattarijauhoista, peitä kulho kelmulla ja anna olla
huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia. Lisää sitten
taikinajuureen loput tattarijauhoista sekä suola ja voisula. Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää nostellen taikinaan, että
ilmavuus säilyy. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita.
Tarjoa heti kuumina ja rapeina. Lisäksi voi tarjota esimerkiksi
savustettua kalaa, suolakurkkuja, smetanaa, silputtua sipulia ja
kapriksia. Tästä taikinasta tulee noin 12 vohvelia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti