Keräsin tähän muutamia makeita
leivontareseptejäni jotka eivät ole aivan uusia, mutta ovat jääneet
odottamaan tänne pääsyä syystä tai toisesta.
Taikinapohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
125 g margariinia
2 rkl sokeria
1 kananmunaa
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
5 dl mansikoita soseutettuna
4 keltuaista
1 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua
3 rkl maizenaa
1 dl maitoa
Kuorrutus:
4 valkuaista
6 rkl sokeria
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi
taikinaksi. Kiedo kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään
hetkeksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta voideltuun
vuokaan. Tue reunat foliolla.
Paista pohjaa 10-15 minuuttia 200
asteessa. Poista foliot piirakan reunoilta.
Sekoita täytteen ainekset kattilassa.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Levitä täyte
taikinapohjalle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri
vähitellen joukkoon. Lusikoi marenkikuorrutus mansikkatäytteen
päälle. Kypsennä 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa
kauniin värin.
OMENAKAKKU
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelijauhetta
2 kananmunaa
75 g margariinia tai voita sulatettuna
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
1 omena kuorittuna ja pilkottuna
pieniksi kuutioiksi
50 g valkosuklaata murskana
½ dl mansikkahilloa
Kuorrute:
tomusokeria
sitruunan mehua
Voitele ja leivitä esim. suorakaiteen
muotoinen kakkuvuoka (n. 1,5 l vetoinen). Sekoita kuivat ainekset
keskenään. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne rasvan ja jogurtin
kanssa. Yhdistä kuivat ainekset ja munaseos. Lisää taikinaan vielä
omenakuutiot ja suklaamurska. Kaada puolet taikinasta vuokaan, laita
hillosilmiä ja lisää loput taikinasta vuokaan. Paista 175 asteessa
40 minuuttia. Sammuta virta ja jätä vielä jälkilämpöön noin 10
minuutiksi. Koristele jäähtynyt kakku.
TÄYTEPULLA
Taikina:
10 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
50 g margariinia
2 ½ dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 rkl appelsiinimehua
Täyte:
300 g appelsiinimarmeladia
1 dl fariinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
300 g marsipaania
Tee pullataikina ja anna sen kohota.
Taikina kaulitaan levyksi jonka päälle levitetään marmeladi,
ripotellaan fariinisokeri ja kaakaojauhe, päällimmäiseksi ohueksi
kaulittu marsipaani. Taikinalevy kääritään rullalle ja leikataan
paloiksi ja asetellaan voideltuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin
30 minuuttia. Koristele halutessasi ruokotomusokerilla.
SUKLAA-PUNAJUURIKAKKU
200 g tummaa suklaata
75 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelijauhetta
250 g keitettyjä punajuuria
soseutettuna
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
Kuorrutus:
250 g valkosuklaata
1 kananmuna
0,5 dl vettä
1 dl hienoa sokeria
150 g margariinia tai voita
Koristeeksi:
suklaamakeisia
tai pähkinöitä
tai strösseleitä
Sulata tumma suklaa rasvan kanssa
vesihauteessa. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää
punajuurisose, jogurtti, kevyesti vatkatut munat sekä suklaaseos.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun rengasvuokaa. Kypsennä
kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Valmista kuorrute: Sulata valkosuklaa
vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa muna vaahdoksi. Laita
vesi ja sokeri kattilaan, anna kiehua kunnes sokeri on sulanut. Kaada
sokeriliemi ohuena nauhana munan sekaan samalla vatkaten. Lisää
voi pieninä paloina ja lopuksi valkosuklaa. Sekoita hyvin. Levitä
seos kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti