tiistai 13. marraskuuta 2012

KERROS KERROKSELTA



KERROSUNELMA
kääretorttupohja
10 rkl Amarula-likööriä
vaniljakastiketta
2 dl kirsikkahilloa
2 tölkkiä hedelmäcocktailia
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
cocktailkirsikoita

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 225 asteessa 8 minuuttia.

Vaniljakastike:
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 keltuaista
½ vaniljatanko
2 rkl sokeria

Halkaise puolitettu vaniljatanko, raaputa siemenet. Laita kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kun kastike sakenee ota pois liedeltä. Anna jäähtyä.

Kokoaminen: Leikkaa kääretorttupohjasta kaksi astian muotoista palaa. Laita toinen paloista astian pohjalla. Kostuta torttupohja liköörillä. Levitä päälle hilloa. Valuta hedelmät ja laita ne torttupohjan päälle. Laita seuraavaksi puolet vaniljakastikkeesta ja puolet kermavaahdosta vuokaan. Toista toinen vastaava kerros kaikkia aineksia. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Koristele kirsikoilla.

SEURAAVA KERROS, KIITOS!


MARJAKERROS-SMOOTHIE
alin kerros:
3 dl mansikoita
1 rkl hunajaa
3 rkl omenatuoremehua
keskimmäinen kerros:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kinuskikastiketta
ylin kerros:
2 dl puolukoita
2 rkl hunajaa
1 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl omenatuoremehua

Soseuta marjat, sekoita marjakerrosten ainekset keskenään ja kokoa laseihin.

YKSI KERROS VIELÄ


KERROSVÄLIPALA
riisikakkuja murusteltuna
vaniljajogurttia
kiivihedelmiä kuutioina
hunajamelonia kuutioina
ruokosokerisiirappia

Kokoa ainekset kerroksittain laseihin tai jälkiruokakulhoihin.
Voit käyttää lähes mitä vain hedelmiä ja marjoja.

2 kommenttia:

  1. Kerrosvälipalaan määrät??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä "Kerrosvälipala" on tehty ihan fiilispohjalta. Olen täyttänyt pari lasia aineksilla sen enempää mittailematta. Muistaakseni pari riisikakkua, noin pari desiä jogurttia, yksi kiivi, pala hunajamelonia ja muutama ruokalusikallinen siirappia. Täytyykin seuraavalla kerralla kun teen tätä mitata ja täydentää ohjetta.

      Poista