Leivosresepti
huomisen lepopäivän ratoksi. Suloiset masariini-leivokset sopivat
myös ensi sunnuntaiksi ilahduttamaan äitiä.
Voit käyttää mitä tahansa lempihilloa, minä käytin tällä kertaa vadelmahilloa. Tästä annoksesta
tulee noin 14 leivosta.
MASARIINI-LEIVOKSET
Taikinapohjat:
4
dl vehnäjauhoja
4
rkl sokeria
1
tl leivinjauhetta
2
kananmunaa
100
g pehmeää voita tai margariinia
Täyte:
noin
1 dl hilloa (esimerkiksi vadelmahilloa)
Mantelitäyte:
2,5
dl mantelijauhetta
75
g voita tai margariinia sulatettuna
2
kananmunaa
0,75
dl sokeria
2
rkl vehnäjauhoja
Pinnalle:
tomusokeria
Pohjataikina: Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää munat ja rasva. Sekoita sileä taikina ja kääri kelmun sisään. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Mantelitäyte: Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Lisää mukaan mantelijauhe, sulatettu rasva ja vehnäjauhot.
Valmistus:
Voitele noin 14 pientä vuokaa tai muffinssipellin koloa. Kauli
pohjataikina ohueksi. Leikkaa vähän vuokia suurempia paloja ja
vuoraa vuokien pohjat ja reunat taikinalla. Leikkaa ylimääräinen
taikina pois reunoilta. Lisää jokaiseen vuokaan noin lusikallinen
hilloa. Lusikoi mantelitäytettä vuokiin hillon päälle. Paista
leivoksia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja ripottele
pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti