Euroviisujen
molemmat semifinaalit on pidetty ja jatkoon menijät selvillä. Lauantaina 14. toukokuuta on vuorossa itse finaali. Nyt jännitetään mikä
maa ja mikä ruoka vie voiton. Kokkaa kisakatsomoon suosikkimaiden
ruokia, niin pääset mukavasti aitoon tunnelmaan viisukliseiden
bongausten lomassa. Enää ei harmita yhtään vaikka Suomi ei
olekaan mukana finaalissa sillä nyt voit valita suosikkisi ihan oman makusi
mukaan.
Vuoden 2016 euroviisujen juontajina Tukholmassa toimivat Petra Mede sekä
viime vuoden Heroes voittajakappaleen esittäjä Måns Zelmerlöw.
Tuulikummun ruokaviisut voitti viime vuonna Janssonin kiusaus. Miten käy tänä vuonna?
1.
BELGIA
PATONKI
5
dl haaleaa vettä
10
g hiivaa
1
tl suolaa
¼
dl öljyä
noin
10 dl vehnäjauhoja
Liuota
veteen hiiva, lisää suola, öljy sekä jauhot. Anna taikinan
vetäytyä muovipussiin suljettuna jääkaapissa vähintään
vuorokauden. Kohota taikina kylmäsäilytyksen jälkeen
kaksinkertaiseksi. Alusta kohonnut taikina hyvin ja jaa se kahteen
osaan. Kauli palat levyiksi ja taita ensin kolminkerroin ja vielä
kaksinkerroin. Kauli uudelleen levyksi, toista taittelu ja kauliminen
useaan kertaan, näin patonkiin tulee kuohkeita kerroksia. Kääri
lopuksi levyt rullalle. Anna kohota pellillä. Vedä kohonneisiin
patonkeihin viistoja viiltoja. Voitele pinta vedellä ja laita myös
uuniin pieni vesiastia, näin patongin pinnasta tulee rapea. Kypsennä
225 asteessa noin 15 minuuttia.
2.
TSEKKI
HAPANKAALIA
JA POSSUA
sämpylä
possupihvi
paistettuna
hapankaalia
kaalia
sipulirenkaita
majoneesia
ketsuppia
3.
ALANKOMAAT
SUKLAAKOHOKAS
50
g voita
50
g tummaa suklaata
1
kananmuna
1
munan keltuainen
60
g sokeria
50
g vehnäjauhoja
Vuokien
voiteluun ja jauhottamiseen:
voita
kaakaojauhetta
Sulata
voi ja suklaa, anna vähän jäähtyä. Vatkaa muna, keltuainen ja
sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaaseos sekä
jauhot. Voitele 4 pientä vuokaa tai kuppia ja jauhota ne
kaakaojauheella. Täytä vuoat taikinalla vähän yli puolenvälin.
Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti.
4.
AZERBAIDZAN
MAKEA
LEIPÄ
5
dl maitoa kädenlämpöisenä
20
g hiivaa
1
tl suolaa
1
rkl kurkumaa
250
g sokeria
1
kananmuna
200
g pehmeää voita tai margariinia
noin
800 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Liuota
hiiva maitoon, lisää 1 rkl sokeria, suola ja kurkuma sekä 2 dl
vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja anna seistä 30 minuuttia. Lisää
loput ainekset, jauhot vähitellen. Vaivaa pehmeä taikina. Peitä
liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa 2 tuntia. Vaivaa
taikinaa välillä pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa
vielä kerran. Muotoile soikeiksi leiviksi. Jätä kohoamaan vielä
tunniksi. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes leivät ovat saaneet
kauniin värin.
5. UNKARI
GULASSIKEITTO
400
g naudan (tai porsaan) ulkofileetä kuutioituna
1
sipuli silputtuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
tl paprikajauhetta
70
g tomaattipyreetä
1
l lihalientä
3
perunaa kuutioituna
2
paprikaa kuutioituna
timjamia
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
chiliä
maun mukaan
persiljasilppua
Ruskista
lihat parissa erässä, nosta pois padasta. Kuullota sipuli ja
valkosipuli, lisää paprikajauhe ja pyree, kuumenna hetki
sekoitellen. Kaada lihaliemi pataan. Lisää lihat takaisin pataan.
Hauduta noin puoli tuntia. Laita perunat, paprikat ja mausteet
pataan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä.
Ripottele pinnalle persiljasilppua.
6.
ITALIA
LASAGNE
noin
12 – 16 kpl lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
400
g jauhelihaa
1
sipuli silputtuna
500
g tomaattimurskaa
2
dl lihalientä
timjamia
oreganoa
basilikaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Juustokastike:
pari
nokaretta margariinia tai voita
0,5
dl vehnäjauhoja
8
dl maitoa
noin
200 g juustoa raastettuna
muskottipähkinää
raastettuna
suolaa
maun mukaan
Pinnalle:
juustoraastetta
Jauhelihakastike:
Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli, lisää tomaattimurska,
lihaliemi ja mausteet anna hautua noin 15 minuuttia. Juustokastike:
Sulata rasva, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vähitellen
maito, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Lisää juustoraaste
ja anna juuston sulaa hyvin. Kokoa lasagne kerroksittain suorakaiteen
muotoiseen uunivuokaan. Laita ensin alimmaksi ohut kerros
jauhelihakastiketta sitten lasagnelevyjä vieri viereen. Levyjen
päälle kerros jauhelihaa ja juustokastiketta, toista kerroksia niin
kauan kuin kastikkeita riittää. Annoksesta tulee noin kolme tai
neljä lasagnelevykerrosta vuoan koosta riippuen. Päällimmäiseksi
vielä molempia kastikkeita. Ripottele pinnalle lopuksi
juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
7.
ISRAEL
FALAFEL-PYÖRYKÄT
400
g kikherneitä (säilyke)
1
sipuli silputtuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
rkl persiljasilppua
1
tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1
tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
2
rkl vehnäjauhoja
Valuta
kikherneet. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta jämäkäksi
taikinaksi. Muovaa pieniä pyöryköitä. Paista muutama pyörykkä
kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi.
8.
BULGARIA
KYLMÄ
JOGURTTIKEITTO
1
tuore kurkku
5
dl maustamatonta jogurttia
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl valkoviinietikkaa
1
rkl öljyä
0,5 tl suolaa
vettä
Koristeluun:
muutama
saksanpähkinä rouhittuna
tuoretta
tilliä
Kuori
ja raasta kurkku hienoksi raasteeksi. Yhdistä kurkkuraaste,
valkosipulinkynnet, viinietikka ja öljy jogurttiin. Lisää vettä
tarvittaessa. Laita keitto jääkaappiin kylmenemään. Koristele
pähkinöillä ja tillisilpulla. Tarjoa kylmänä.
9.
RUOTSI
LIHAPULLAT
500
g naudan jauhelihaa
3
viipaletta vaaleaa leipää muruina
1,5
dl maitoa
1
kananmuna
1
pieni sipuli silputtuna
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
rasvaa
paistamiseen
Kuullota
sipuli. Laita leipä ja maito kulhoon, anna turvota. Lisää
jauheliha, muna, sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja pyörittele
pulliksi. Paista lihapullat pienissä erissä ruskeiksi. Vähennä
lämpöä ja hauduta pullia kypsiksi noin 10 minuuttia. Tarjoa
lisäksi perunamuusia, kastiketta ja puolukkahilloa.
10.
SAKSA
BRETZEL
Taikina:
1,5 dl vettä kädenlämpöisenä
40
g hiivaa
100
g vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
1
rkl ruskeaa sokeria
2
rkl suolaa
80
g voita sulatettuna
noin
800 g vehnäjauhoja
Keittämiseen:
1,5 l vettä
3
rkl ruokasoodaa
Pinnalle:
karkeaa
merisuolaa
Liota
hiiva veteen ja lisää 100 g jauhoja, sekoita ja peitä astia
kelmulla. Anna taikinan olla 5 tuntia huoneenlämmössä. Lisää
sitten maito, sokeri, suola, voi ja loput jauhot. Vaivaa hyvin ja
jätä nousemaan peitettynä 1,5 tunniksi. Vaivaa taikinaa ja leivo
siitä 50 cm pitkiä ohuita taikinapötköjä, kiepauta rinkeleiksi.
Jätä nousemaan ilman peitettä 30 minuutiksi. Kiehauta vesi ja
lisää ruokasooda. Laita yksi rinkeli kerrallaan kiehuvaan veteen
noin 5 sekunniksi ja nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle.
Ripottele rinkeleille merisuolaa ja paista 200 asteessa noin 15
minuuttia eli kunnes ovat kauniin ruskeita.
11.
RANSKA
CROISSANTIT
50
g hiivaa
2
rkl sokeria
2
tl suolaa
5
dl maitoa
noin
13 dl vehnäjauhoja
150
g pehmennyttä voita
kaavilointiin:
100
g pehmennyttä voita
voiteluun:
1
kananmuna kevyesti vatkattuna
Liuota
hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhot ja
voi, muovaa taikinaksi. Jätä liinan alle nousemaan puoleksi
tunniksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä 100 g voita
taikinalevyn toiselle puolelle. Käännä toinen puoli voidellun
pinnan päälle. Kaaviloi levy uudelleen ohueksi. Taita taikina
kolmin kerroin ja kauli edelleen isoksi levyksi. Toista kaavilointi
ainakin viisi kertaa. Voit leikata taikinan kahteen osaan, jos
taikina vaikuttaa liian isolta käsitellä. Leikkaa taikinasta 15 x
15 suuruisia neliöitä ja jaa ne edelleen kolmioiksi. Kääri
kolmiot rullalle, aloita kääriminen suuremmasta päästä. Laita
uunipellille nousemaan, voitele munalla ja paista 225 asteessa noin
10 minuuttia.
12.
PUOLA
PERUNAOHUKAISET
500
g perunoita
1
sipuli
2
kananmunaa
0,5
dl vehnäjauhoja
1
dl maitoa
0,5
tl suolaa tai maun mukaan
25
g voita sulatettuna
Paistamiseen:
voita
Kuori
ja raasta perunat hienoksi raasteeksi. Silppua sipuli. Yhdistä
kaikkia ainekset keskenään. Paista perunaohukaiset lettupannulla
kauniin ruskeiksi. Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta.
13.
AUSTRALIA
SURF
AND TURF PIZZA
tomaattikastiketta
meren
antimia
lihaa
juustoa
14.
KYPROS
MAALAISSALAATTI
salaatinlehtiä
tai kaalia ohuina suikaleina
tomaatteja
viipaleina tai lohkoina
kurkkua
viipaleina
sipulia
tai purjoa ohuina renkaina
fetajuustoa
kuutioina
oliiveja
Kastike:
0,5
dl oliiviöljyä
2
rkl sitruunamehua
1
rkl viinietikkaa
¼
tl sinappijauhetta
ripaus
sokeria
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Yhdistä
kaikki salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastike ja valuta
salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
15.
SERBIA
JUUSTOPIIRAKKA
Taikina:
250
g vehnäjauhoja
1,5 rkl oliiviöljyä
¼
tl suolaa
noin
1,5 dl vettä
Täyte:
400
g fetajuustoa
4
kananmunaa
2
dl kermamaitoa
50
g voita sulatettuna
Voiteluun:
voisulaa
Sekoita
jauhot, öljy ja suola, lisää vesi ja muovaa kiinteä taikina.
Lorauta vähän oliiviöljyä taikinan päälle ja peitä taikina
liinalla, anna seistä huoneenlämmössä tunnin ajan. Kauli ohut
taikina, vuoraa piirakkavuoan pohja puolella taikinasta. Sekoita
täyte, vatkaa munat kevyesti ja murenna feta, lisää kermamaito ja
sulatettu voi. Kaada täyte piirakkapohjalle. Peitä ohuella
taikinakannella. Voitele pinta voisulalla. Paista 180 asteessa noin
50 minuuttia.
16.
LIETTUA
KARPALOVANUKAS
3
dl karpaloita
3
dl vettä
1,5
dl sokeria
1
kanelitanko
4
kokonaista neilikkaa
4
rkl perunajauhoja + 0,5 dl kylmää vettä
Tarjoiluun:
vaniljasokerilla
maustettua kermavaahtoa
Laita
kattilaan karpalot, vesi, sokeri, kanelitanko ja neilikat. Keitä
noin 10 minuuttia kunnes marjat menevät rikki. Poista kanelitanko ja
neilikat, soseuta karpaloliemi ja puserra siivilän läpi. Laita
uudelleen kattilaan ja kuumenna. Sekoita veteen perunajauhot hyvin.
Lisää suuruste ohuena nauhana karpaloliemeen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Kaada tarjoiluastiaan, tarjoa
kermavaahdon kera.
17.
KROATIA
LIHAVARTAAT
JA PAPRIKARIISI
Vartasiin:
500
g porsaan ulkofileetä kuutioituna
Marinadi:
öljyä
yrttejä
mustapippuria
suolaa
Sekoita
marinadin ainekset ja laita lihat marinadiin pariksi tunniksi. Pujota
lihat vartaisiin. Grillaa käännellen kypsiksi.
Riisiin:
öljyä
paistamiseen
2
sipulia silputtuna
1
sellerinvarsi silputtuna
2,5
dl pitkäjyväistä riisiä
5
dl kiehuvaa vettä
laakerinlehti
1
punainen paprika suikaloituna
1
vihreä paprika suikaloituna
mustapippuria
suolaa
maun mukaan
Kuullota
sipuli ja selleri pannulla. Lisää riisi ja paista sekoitellen
muutama minuutti. Lisää vesi ja laakerinlehti riisin joukkoon. Anna
kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää paprikat. Kypsennä
vielä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Poista laakerinlehti,
mausta suolalla ja pippurilla.
18.
VENÄJÄ
LIHAPIIRAKAT
(RASTEGAI)
Taikina
ensin:
0,5
dl maitoa kädenlämpöisenä
0,5
rkl sokeria
15
g hiivaa
0,5
dl vehnäjauhoja
seuraavaksi:
2
dl maitoa
puolet
kananmunasta
25
g voita sulatettuna
0,5
tl suolaa
noin
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400
g jauhelihaa
1
sipuli silputtuna
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Voiteluun:
puolet
kananmunasta
Tarjoiluun:
keitettyjä
kananmunia viipaleina
Valmista
ensin taikinajuuri. Liuota hiiva ja sokeri maitoon, lisää
vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Peitä kulho liinalla ja anna olla
lämpimässä paikassa noin tunnin ajan. Seuraavaksi lisää
taikinaan maitoa, puolikas kananmunasta (voitele lopulla munalla
piirakat ennen paistamista), voisula, suolaa sekä jauhot. Vaivaa
taikina kiinteäksi. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan 3
tunniksi. Painele taikina tunnin välein alas ja anna jälleen
kohota. Valmista täyte: Kuullota sipuli ja paista jauheliha
kevyesti, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä
pulliksi ja kauli litteiksi piiraiksi. Laita täytettä jokaisen
piirakan päälle, rypistä reunoja yhteen, mutta jätä keskelle
aukko. Nosta piirakat uunipellille ja voitele munalla. Paista 220
asteessa noin 20 minuuttia.
19.
ESPANJA
UUNIMUNAT
TOMAATTIPEDILLÄ
oliiviöljyä
1
sipuli ohuina suikaleina
2
valkosipulinkynttä silputtuna
2
punaista paprikaa pilkottuna
4
tomaattia pilkottuna
tuoretta
persiljaa silputtuna
cayennepippuria
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
200
g maissinjyviä
4
kananmunaa
Kuullota
sipuli ja paprikat pehmeiksi. Lisää tomaatit ja mausteet. Hauduta
noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi maissit. Jaa kasvisseos neljään
pieneen uuninkestävään vuokaan. Tee keskelle syvennys. Laita raaka
kananmuna jokaiseen vuokaan keskelle. Kypsennä 200 asteessa noin 15
minuuttia kunnes munat ovat hyytyneitä.
20.
LATVIA
PAPUSALAATTI
200
g valkoisia papuja (säilyke)
2
omenaa pieninä kuutioina
2
dl smetanaa
1
tl sinappia
2
tl raastettua piparjuurta
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
ruohosipulia
silputtuna
Valuta
ja huuhdo pavut. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta.
21.
UKRAINA
KIOVAN
KANA
4
broilerin rintafileetä
Maustevoi:
100
g voita
2
rkl persiljasilppua
2
rkl sitruunamehua
valkosipulinkynsi
silputtuna
suolaa
maun mukaan
Leivittämiseen:
1
dl vehnäjauhoja + suolaa ja mustapippuria
1
kananmuna kevyesti vatkattuna
1
dl korppujauhoja
öljyä
ja voita paistamiseen
Sekoita
persiljasilppu, sitruunanmehu ja valkosipuli pehmeään voihin,
mausta suolalla. Kääri voi kelmuun ja anna sen jähmettyä
pakastimessa. Tee viilto fileisiin siten, että niihin muodostuu
tasku. Laita viiltoihin maustevoita. Kierittele leikkeet ensin
vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Paista kauniin ruskeiksi. Laita broilerit vielä uuniin 175 asteeseen
noin 15 minuutiksi, että ne ovat täysin kypsiä.
22.
MALTA
TÄYTETTY
MUNAKOISO
1
munakoiso (noin 400 g)
200
g jauhelihaa
1
sipuli silputtuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
tomaatti kuutioituna
2
rkl tomaattipyreetä
2
rkl persiljasilppua
2
rkl korppujauhoja
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
1
kananmuna kevyesti vatkattuna
0,5
dl juustoraastetta
Leikkaa
munakoiso pituussuunnassa halki kahteen osaan. Ripottele puolikkaille
suolaa ja anna ”hikoilla” hetki. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla.
Paista munakoisoja leikkauspinta pannua vasten noin 5 minuuttia.
Koverra munakoison sisus pois lusikalla, mutta säästä täytettä
varten. Kuullota sipulit ja paista jauheliha kevyesti, lisää
pannuun munakoison sisus, tomaattikuutiot, pyree, persiljasilppu,
korppujauhot sekä pippuria ja suolaa. Ota pannu pois liedeltä ja
lisää kananmuna mukaan. Täytä munakoison puolikkaat täytteellä
ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa
noin 20 minuuttia.
23.
GEROGIA
GEORGIALAISET
PAVUT
300
g kidneypapuja (säilyke)
1
sipuli silputtuna
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
porkkana hienoksi silputtuna
1
sellerinvarsi hienoksi silputtuna
6
kuivattua luumua paloiteltuna
0,5 dl balsamiviinietikkaa
1
tl tamarinditahnaa
0,5 tl chilihiutaleita
1
tl korianterinsiemeniä
0,5 tl sarviapilansiemeniä
5
rkl oliiviöljyä
1
vihreä chili silputtuna
nippu
tuoretta korianteria
1
rkl selleriä silputtuna
suolaa
ja mustapippuria
Kuullota
öljyssä sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerinvarsi pehmeäksi.
Valuta ja huuhtele pavut. Hauduta luumuja balsamietikassa noin 20
minuuttia. Paahda korianterin- ja sarviapilansiemeniä kuivalla
pannulla muutama minuutti ja murskaa morttelissa. Yhdistä kaikki
ainekset ja lämmitä.
24.
ITÄVALTA
OMENASTRUUDELI
Taikina:
2,5
dl vehnäjauhoja
25
g voita sulatettuna
puolet
kananmunasta
0,5
dl kylmää vettä
Täyte:
25
g voita sulatettuna
3
omenaa kuutioituna
1
dl rusinoita
50
g paahdettuja manteleita karkeaksi hienonnettuna
0,5
dl fariinisokeria
1
tl sitruunankuorta raastettuna
1
tl kanelia
Voiteluun:
sulatettua
voita
Nypi
käsin taikinaa varten jauhot, voi ja kananmuna. Lisää vesi ja
muovaa sileä taikina. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään
jääkaappiin puoleksi tunniksi. Yhdistä sillä välin täytteen
ainekset toisiinsa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte
sen päälle. Kääri rullalle, sulje päät ja voitele. Paista 200
asteessa noin 30 minuuttia.
25.
ISO-BRITANNIA
SHEPHERD'S
PIE
500 g
(lampaan)jauhelihaa
1 sipuli
silputtuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 porkkanaa
pieninä kuutioina
2 sellerinvartta
pieninä paloina
1 rkl
vehnäjauhoja
noin 3 dl
lihalientä
2 rkl
tomaattipyreetä
timjamia
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
400 g papuja
tomaattikastikkeessa
Perunamuusi:
1 kg jauhoisia
perunoita
1 dl maitoa
2 rkl voita
suolaa maun
mukaan
Ruskista
jauheliha kevyesti. Lisää kasvikset ja paista noin 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon jauhot, lisää lihaliemi, pyree ja mausteet.
Hauduta lihakastiketta sen aikaa kun keität perunat muusia varten.
Soseuta perunat, lisää maitoa ja mausta, sekoita tasaiseksi. Lisää
jauhelihaseokseen pavut, kaada lihaseos uunivuoan pohjalle ja levitä
sen päälle perunamuusi. Paista vuokaa 200 asteessa noin puoli
tuntia.
26.
ARMENIA
TÄYTETYT
OMENAT
6
omenaa
1
dl riisiä
3
dl kiehuvaa vettä
0,5 tl suolaa
1
dl rusinoita
¼
tl kanelijauhetta
1
dl ruskeaa sokeria
1
dl fetajuustoa muruina
1
dl saksanpähkinöitä rouhittuna
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl sulatettua voita
0,5 dl juustoraastetta (esim. parmesaania)
Kypsennä
riisi lähes kypsäksi suolavedessä. Lisää rusinat ja kypsennä
vielä 5 minuuttia, jäähdytä. Leikkaa omenoiden kantaosat irti.
Älä heitä pois, vaan käytä myöhemmin ”kantena”. Koverra
omenoista sisustaa pois veitsellä. Lisää riisin joukkoon puolet
sokerista, kaneli, feta, pähkinät, pinjansiemenet sekä voi. Täytä
omenat ja laita ”kansi” päälle. Laita omenat uunivuokaan, jossa
on vettä ja loput sokerista. Kypsennä 175 asteessa noin 40
minuuttia. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa ”kannet” pois ja
ripottele omenoiden päälle juustoraastetta.
Onko suosikkisi löytynyt? Anna makusi ratkaista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti