perjantai 29. marraskuuta 2013

ITSETEHTY PIPARKAKKUTAIKINA ON PARASTA



Piparkakkutaikinan tekeminen ei ole vaikeaa. Heti eivät piparkakut kuitenkaan valmistu. Hommiin on ryhdyttävä jo edellisenä päivänä, sillä piparkakkutaikinan pitää antaa kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kannattaa kokeilla taikinan itse tekemistä, pipareista tulee todella hyviä. Niissä on juuri oikeanlainen maku sekä koostumus. Ja joulun tuoksu.

PIPARKAKKUTAIKINA
1,5 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
250 g voita
3 tl kanelijauhetta
3 tl inkiväärijauhetta
1 tl neilikkaa jauhettuna
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Mittaa kattilaan siirappi, sokerit, voi sekä mausteet ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Lisää sitten jäähtyneeseen seokseen jauhot ja kevyesti vatkatut munat. Muovaa taikina, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin yön yli. Leivo seuraavana päivänä pipareita. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.


PS. Tuulikummun JOULUKALENTERISTA aukeaa joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen luukku joka ikinen päivä aina jouluun asti. Luvassa niin makeita kuin suolaisiakin herkkuja joulun odotukseen. Käyhän kurkkaamassa!


3 kommenttia: