Vappupiknik
on varmaan vapun odotetuin juttu ja moni katsoo viikonlopun
säätiedotuksia suurin toivein. Piirakka on helppo ottaa mukaan
piknikille. Vappupiknikin parhaaseen piirakkaan laitetaan täytteeksi
herkullista tuoretta parsaa ja terveellisiä mungpavun ja
sinimailasen ituja.
Lisää
maistuvia itureseptejäni löydät Lounasitu Oy:n reseptisivulta, käy
tutustumassa.
PARSA-ITUPIIRAKKA
Piirakkapohja:
2
dl täysjyvävehnäjauhoja
2
dl vehnäjauhoja
0,5
tl suolaa
100
g margariinia tai pehmeää voita
100
g juustoa raastettuna
noin
1 dl vettä
Täyte:
2
kananmunaa
150
g ranskankermaa
1,5
dl maitoa
1
rkl sitruunamehua
1
tl sinappijauhetta
muskottipähkinää
raastettuna
suolaa
maun mukaan
mustapippuria
myllystä
2
dl sinimailasen ituja
2
dl mungpavun ituja
100
g juustoa raastettuna
noin
9 kpl tuoretta vihreää parsaa
Piirakkapohja:
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää rasva, juustoraaste ja
vesi. Sekoita tasainen taikina. Vuoraa irtopohjavuoka (noin 25x25 cm)
leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele
haarukalla taikinapohjaan muutamia pistoja. Suojaa reunat foliolla ja
paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Poista foliot
reunoilta.
Täyte:
Sekoita kulhossa munat, ranskankerma, maito, sitruunamehu ja
mausteet. Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle vuorotellen ituja
ja juustoraastetta. Kaada munaseos itujen ja juustoraasteen
päälle. Asettele parsat viimeisenä pinnalle ja paina ne puoliksi
täytteen sisään. Laita piirakka uuniin ja paista noin 40 minuuttia
eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut vähän väriä.
Oi, näyttääpä hyvältä. Taidan kokeilla tätä vappuna, tosin gluteenittomana. Parsa on niin hyvää. Kiitos tästä. Mukavaa päivää sinulle!
VastaaPoistaKiitos ja mukavaa päivää myös sinulle!
VastaaPoista