Tänään
valmistui kotiuunissa pikkuisen parempia muffineita. Ne kätkevät
sisäänsä kaikenlaista hyvää kuten päärynää,
hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä,
fariinisokeria ja inkiväärihunajaa. Älä anna ulkonäön hämätä
sillä nämä ovat ihan parhaita muffineita. Annos riittää 12 isoon
herkkumuffiniin.
PÄÄRYNÄ-PÄHKINÄMUFFINIT
Taikina:
3,5
dl vehnäjauhoja
0,5
dl kauraleseitä
1
rkl leivinjauhetta
1
dl fariinisokeria
30
g hasselpähkinöitä rouhittuna
30
g saksanpähkinöitä rouhittuna
0,5
tl kardemummaa
2
kananmunia
2
dl maitoa
0,5
dl öljyä
2
rkl hunajaa (esimerkiksi inkiväärihunajaa)
Lisäksi:
1
päärynä
Kuorrute
pinnalle:
2
rkl pehmeää voita
2
rkl fariinisokeria
2
rkl vehnäjauhoja
30
g pekaanipähkinöitä rouhittuna
0,25
tl kanelijauhetta
Rouhi
pähkinät karkeaksi murskaksi. Kuori päärynä ja suikaloi ohuiksi
viipaleiksi. Sekoita jauhot, leseet, leivinjauhe, fariinisokeri,
pähkinärouheet ja kardemumma keskenään isossa kulhossa. Sekoita
toisessa kulhossa munat, maito, öljy ja hunaja. Yhdistä kaikki
taikinan ainekset. Annostele taikina muffinipellin koloihin tai
silikonivuokiin. Asettele jokaisen muffinin pinnalle muutama
päärynäviipale. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja
ripottele seosta muffinien pinnalle. Paista muffineita 180 asteessa
noin 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti