Tässä
ihan superhyvä herkkupulla, joka tekee päivästä kuin päivästä
hyvän. Viikonloppuna voisi olla aikaa leipoa pullaa ja kutsua ystävät herkuttelemaan yhdessä.
WIENERPULLAPITKO
Taikina:
30
g hiivaa
2,5
dl kylmää maitoa
1
kananmuna
50
g pehmeää voita tai margariinia
0,5
dl sokeria
1
tl kardemummaa
0,5
tl suolaa
7
dl vehnäjauhoja
Kaulintaan:
200
g pehmeää voita tai margariinia
Täyte:
300
g paistonkestävää hilloa tai marmeladia
Kuorrute
pinnalle:
1,5
dl tomusokeria + 1 rkl vettä
Taikina: Murenna hiiva ja liota kylmään maitoon. Vatkaa kevyesti mukaan kananmuna ja pehmeä rasva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti taikinaksi, mutta älä vaivaa kovin palon. Laita taikina lepäämään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kaulinta:
Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 1 cm paksuksi
levyksi. Levitä rasva ohuina siivuina taikinalevyn keskelle. Taita
taikinalevyn reunat keskelle rasvan päälle. Kauli taikinaa kevyesti
painellen. Taita levy kolminkerroin ja kauli. Toista kauliminen ja
taittelu vähintään kolme kertaa. Laita taikina tämän jälkeen
jäähtymään jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Täyte:
Kauli vielä kerran taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä
täytettä taikinan päälle. Kääri taikinalevy rullalle. Leikkaa
saksilla rullaan tasakokoisia viiltoja niin, että palat pysyvät
toisissaan kiinni. Taivuta viipaleet vuorotellen oikealle ja
vasemmalle. Kohota pitkoa noin 15 minuuttia. Paista pitkoa 225
asteessa noin 20 minuutta. (Voit halutessasi voidella pitkon
kananmunalla ennen paistamista.)
Kuorrute
pinnalle: Sekoita tomusokerista ja vesitilkasta kuorrutetta. Valuta
kuorrutetta jäähtyneen pitkon päälle.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti