perjantai 22. huhtikuuta 2016

SUPERHYVÄÄ



Tässä ihan superhyvä herkkupulla, joka tekee päivästä kuin päivästä hyvän. Viikonloppuna voisi olla aikaa leipoa pullaa ja kutsua ystävät herkuttelemaan yhdessä.

WIENERPULLAPITKO
Taikina:
30 g hiivaa
2,5 dl kylmää maitoa
1 kananmuna
50 g pehmeää voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
Kaulintaan:
200 g pehmeää voita tai margariinia
Täyte:
300 g paistonkestävää hilloa tai marmeladia
Kuorrute pinnalle:
1,5 dl tomusokeria + 1 rkl vettä

Taikina: Murenna hiiva ja liota kylmään maitoon. Vatkaa kevyesti mukaan kananmuna ja pehmeä rasva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti taikinaksi, mutta älä vaivaa kovin palon. Laita taikina lepäämään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 

Kaulinta: Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 1 cm paksuksi levyksi. Levitä rasva ohuina siivuina taikinalevyn keskelle. Taita taikinalevyn reunat keskelle rasvan päälle. Kauli taikinaa kevyesti painellen. Taita levy kolminkerroin ja kauli. Toista kauliminen ja taittelu vähintään kolme kertaa. Laita taikina tämän jälkeen jäähtymään jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Täyte: Kauli vielä kerran taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täytettä taikinan päälle. Kääri taikinalevy rullalle. Leikkaa saksilla rullaan tasakokoisia viiltoja niin, että palat pysyvät toisissaan kiinni. Taivuta viipaleet vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Kohota pitkoa noin 15 minuuttia. Paista pitkoa 225 asteessa noin 20 minuutta. (Voit halutessasi voidella pitkon kananmunalla ennen paistamista.)

Kuorrute pinnalle: Sekoita tomusokerista ja vesitilkasta kuorrutetta. Valuta kuorrutetta jäähtyneen pitkon päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti