perjantai 29. huhtikuuta 2016

HELPPO HERKKU



Helppoja kakkureseptejä ei ole koskaan liikaa. Tässä yksi todella nopeatekoinen ja hyvä resepti vaikka vapuksi. Varaudu siihen, että kakku katoaa lähes yhtä nopeasti kuin valmistuu. Kun teet yhden suunnittelet jo toisen tekemistä.

MANTELI-KAAKAOKAKKU
Taikina:
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (luomu)
0,5 dl maissitärkkelystä (maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
3 kananmunaa
125 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle:
noin 100 g manteleita (tai pähkinöitä)

Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita sokeri, jauhot, kaakaojauhe, maissitärkkelys, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään isossa kulhossa. Vatkaa munat toisessa kulhossa. Lisää munat ja sulatettu rasva jauhoseokseen. Aineksia ei tarvitse kauan sekoitella, riittää että kaikki ainekset ovat sekaisin. Voitele vuoka (halkaisija noin 25 cm) ja kaada kakkutaikina vuokaan. Leikkaa mantelit veitsellä paloiksi ja ripottele rouhe kakun pinnalle. Paista kakkua 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla, kun taikina ei tartu tikkuun kakku on kypsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti