Nämä ruokalajit ovat luultavasti
sukunimeään kantavista kuuluisimpia. Vaikka kaikkia ei taida olla
nimetty alkujaan kenenkään henkilön mukaan, vaan ainakin Waldorfin
salaatti on nimetty hotellin mukaan.
LINDSTRÖMIN PIHVIT
600 g jauhelihaa
3 kananmunan keltuaista
1 sipuli silputtuna
2 dl säilykepunajuuria pieninä
kuutioina
2 rkl kapriksia hienonnettuna
½ dl punajuuren lientä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
Kuullota sipuli. Sekoita kaikki
ainekset keskenään, muotoile pihveiksi ja paista kypsiksi miedolla
lämmöllä. Paista lisäksi sipulirenkaita. Tarjoa kastikkeen ja
muusin kanssa.
WALDORFIN SALAATTI
300 g juuriselleriä ohuina suikaleina
1 sellerinvarsi ohuina viipaleina
500 g omenaa suikaleina
100 g saksanpähkinöitä
Kastike:
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
2 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
salaatinlehtiä
Sekoita kaikki salaatin ainekset
kastikkeen kanssa. Laita tarjolle salaatinlehtien päälle.
JANSSONIN KIUSAUS
10 perunaa suikaleina
1 iso sipuli silputtuna
125 g anjovisfileitä + liemi
4 dl kermaa
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
pari voinokaretta pinnalle
Lado voideltuun uunivuokaan puolet
perunoista, väliin sipulit ja anjovisfileet, päälle vielä kerros
perunoita. Yhdistä kerma ja anjovisliemi, kaada vuokaan ensin noin 3
dl ja lisää loput liemestä kypsymisen loppupuolella. Kypsennä 200
asteessa ensin noin tunti, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka
vielä kypsentämistä noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat
pehmeitä ja kauniin värisiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti