Leffahetkien ikuinen ykkönen popcorn
joutui käsittelyyni. Upotin popcornit suklaaseen ja kaadoin päälle
mausteita.
POPCORN-SUKLAA
n. 2 dl popcorneja (tavalliseen tapaan juuri valmistettuja)
200 g tummaa suklaata
1 rkl viskiä
savustettua chilijauhetta oman maun
mukaan
ruususuolan tai merisuolan kiteitä
Laita suklaa ja viski pieneen kattilaan.
Sulata suklaa vesihauteessa, lisää chili. Lusikoi suklaata muottien
puoliväliin, lisää muutama suolakide ja pari popcornia jokaiseen
muottiin. Lisää jokaiseen muottiin popcornien päälle vielä
sulatettua suklaata. Annoksesta tulee noin 24 suklaakonvehtia. Itse
käytin silikonimuotteja. Voit halutessasi tehdä popcorn-suklaan
myös levyn muotoon.
MAUSTEISET JUUSTOPOPCORNIT
2 litraa popcorneja (tavalliseen tapaan
juuri valmistettuja)
50 g voita
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2 dl juustoa hienoksi raastettuna
(esim. emmental ja parmesaanijuustoa sekaisin)
Sulata voi, sekoita mausteet voihin.
Levitä popcornit uunipellille. Pirskottele voimausteseos sekä
juustoraaste popcornien päälle. Laita popcornit 150 asteiseen
uuniin noin 5 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti