Aineksia kerroksittain vuokaan ja vuoka
uuniin. Hyvää tulee aina.
PASTITSIO
300 g makaronia
Jauhelihakastike:
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g jauhelihaa
3 dl lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelijauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl minttua
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Juustokastike:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
175 g juustoa raastettuna
muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Keitä makaroneja noin 8 minuuttia tai
pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta makaronit. Paista pannulla sipuli ja
valkosipuli sekä jauheliha. Lisää lihaliemi, pyree, kaneli, jeera
ja minttu sekä suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen 10
minuuttia. Sulata rasva ja lisää jauhot sekoittaen noin minuutin
ajan. Lisää maito ja jogurtti samalla vatkaten. Keitä hiljalleen
ja lisää juusto ja sekoita kunnes juusto sulaa, mausta muskotilla,
suolalla ja pippurilla. Lisää juustokastikkeeseen makaronit. Laita
uunivuokaan ensin kerros makaroniseosta, sen päälle
jauhelihakastiketta ja vielä toinen kerros makaroniseosta. Paista
200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
TORTILLALASAGNE
isoja tortilloja
Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g tomaattimurskaa
1 rkl muscovadosokeria
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
naga jolokia chilipyreetä
veitsenkärjellinen
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
2 rkl viinietikkaa
Juustokastike:
2 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
1 rkl sitruunamehua
muskottia
viherpippuria
Pinnalle:
juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja pehmennä
sipulit, lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua
hiljalleen ja tiivistyä. Valmista juustokastike sulattamalla rasva
ja lisäämällä jauhot sekoittaen, kypsennä hetki ja lisää maito
samalla hyvin sekoittaen. Kun maito on kiehunut hetken lisää
juustoraaste ja anna sen sulaa, mausta. Kokoa ainekset pyöreään
vuokaan kerroksittain, aloita laittamalla vuokaan ensin
jauhelihakastiketta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
KESÄKURPITSAMOUSSAKA
3 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
Jauhelihaseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Munamaito:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
muskottia
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
50 g emmentaljuustoa raasteena
Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin
paksuisiksi viipaleiksi. Paista kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä
kauniin ruskeiksi. Ruskista jauheliha kevyesti ja freesaa sipulit.
Lisää tomaattipyree ja mausteet.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
Lado vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja
jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle
juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Leikkaa
valmiin moussakan päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa kreikkalaisen
salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti