Porkkana ja appelsiini sopivat hyvin
yhteen. Meillä Tuulikummussa syödään porkkanaa paljon enemmän
kuin perunaa. Porkkanan sisältämä beetakaroteeni imeytyy
parhaiten, kun porkkanat ovat keitettyjä tai ne tarjotaan öljyn
kanssa. Appelsiinit tuovat pirteyttä pakkaseen ja
pimeyteen, ne ovat kuin pieniä aurinkoja. Syö vastustuskykyä
itsellesi!
YRTTIPORKKANAT
1 kg porkkanoita
3 rkl seesaminsiemeniä
kuivattuja yrttejä esim. rakuuna,
timjami, oregano
suolaa ja pippuria myllystä
½ appelsiinin kuori raastettuna
öljyä
hunajaa
Leikkaa porkkanat ohuiksi tangoiksi.
Laita ne uunivuokaan, ripottele päälle mausteita, öljyä ja
hunajaa. Paahda 200 asteessa noin puoli tuntia välillä sekoittaen.
PORKKANA-APPELSIINIKEITTO
50 g voita
1 sipuli silputtuna
500 g porkkanoita viipaloituna
1,5 dl appelsiinimehua
1 litra kasvislientä
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Koristeluun:
ranskankermaa tai maustamatonta
jogurttia
muskottipähkinää
Sulata voi kattilassa, lisää sipuli
ja porkkanat. Kypsennä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää appelsiinimehu, kasvisliemi ja mausteet. Keitä kunnes
porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Annostele kulhoihin,
koristele lusikallisella ranskankermaa ja ripauksella muskottia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti