lauantai 19. tammikuuta 2013

ORANSSI NIIN KUIN PORKKANA ja APPELSIINI



Porkkana ja appelsiini sopivat hyvin yhteen. Meillä Tuulikummussa syödään porkkanaa paljon enemmän kuin perunaa. Porkkanan sisältämä beetakaroteeni imeytyy parhaiten, kun porkkanat ovat keitettyjä tai ne tarjotaan öljyn kanssa. Appelsiinit tuovat pirteyttä pakkaseen ja pimeyteen, ne ovat kuin pieniä aurinkoja. Syö vastustuskykyä itsellesi!



YRTTIPORKKANAT
1 kg porkkanoita
3 rkl seesaminsiemeniä
kuivattuja yrttejä esim. rakuuna, timjami, oregano
suolaa ja pippuria myllystä
½ appelsiinin kuori raastettuna
öljyä
hunajaa

Leikkaa porkkanat ohuiksi tangoiksi. Laita ne uunivuokaan, ripottele päälle mausteita, öljyä ja hunajaa. Paahda 200 asteessa noin puoli tuntia välillä sekoittaen.



PORKKANA-APPELSIINIKEITTO
50 g voita
1 sipuli silputtuna
500 g porkkanoita viipaloituna
1,5 dl appelsiinimehua
1 litra kasvislientä
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Koristeluun:
ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia
muskottipähkinää

Sulata voi kattilassa, lisää sipuli ja porkkanat. Kypsennä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää appelsiinimehu, kasvisliemi ja mausteet. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Annostele kulhoihin, koristele lusikallisella ranskankermaa ja ripauksella muskottia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti