En ole leiponut pullaa pitkiin
aikoihin. Viimeksi taisin leipoa noin vuosi sitten laskiaispullia.
Nytkin tein laiskiaispullia ja lisäksi korvapuusteja. Taikina on
molemmissa sama, joten jaoin vain taikinan leipoessa puoliksi.
PULLATAIKINA
6 dl maitoa kädenlämpöisenä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita tai margariinia
Liota hiiva maitoon ja lisää suola,
sokeri ja kardemumma sekä muna. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa
kimmoisaksi käsin tai koneella. Lisää rasva loppuvaiheessa. Anna
taikina kohota kaksinkertaiseksi.
LASKIASPULLAT
puolet pullataikinasta (ohje yllä)
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeeksi:
raesokeria
Lisäksi:
vadelmahilloa tai mantelimassaa
vaniljasokerilla maustettua
kermavaahtoa
Leivo pyöreitä isoja pullia. Kohota
peitettyinä kaksinkertaisiksi. Paista 225 asteessa noin 10
minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullista yläosa pois ja
laita väliin kermavaahtoa ja hilloa/mantelimassaa.
KORVAPUUSTIT
puolet pullataikinasta (ohje yllä)
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeluun:
raesokeria
Täyte:
75 g pehmennyttä voita tai margariinia
sokeria ja kanelia sekoitettuna
Kauli taikinasta levy. Levitä rasva
taikinalevylle ja ripottele kanelisokeriseosta sen päälle. Kääri
rullalle ja leikkaa paloiksi. Paina veitsellä jokaisen pullan
keskeltä, jolloin keskiosa painuu ja päät aukeavat. Kohota pullia
noin puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti