tiistai 22. tammikuuta 2013

PAKKASPÄIVÄ = PULLAPÄIVÄ



En ole leiponut pullaa pitkiin aikoihin. Viimeksi taisin leipoa noin vuosi sitten laskiaispullia. Nytkin tein laiskiaispullia ja lisäksi korvapuusteja. Taikina on molemmissa sama, joten jaoin vain taikinan leipoessa puoliksi.  


PULLATAIKINA
6 dl maitoa kädenlämpöisenä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita tai margariinia

Liota hiiva maitoon ja lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä muna. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa kimmoisaksi käsin tai koneella. Lisää rasva loppuvaiheessa. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi.



LASKIASPULLAT
puolet pullataikinasta (ohje yllä)
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeeksi:
raesokeria
Lisäksi:
vadelmahilloa tai mantelimassaa
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Leivo pyöreitä isoja pullia. Kohota peitettyinä kaksinkertaisiksi. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullista yläosa pois ja laita väliin kermavaahtoa ja hilloa/mantelimassaa.



KORVAPUUSTIT
puolet pullataikinasta (ohje yllä)
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeluun:
raesokeria
Täyte:
75 g pehmennyttä voita tai margariinia
sokeria ja kanelia sekoitettuna

Kauli taikinasta levy. Levitä rasva taikinalevylle ja ripottele kanelisokeriseosta sen päälle. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Paina veitsellä jokaisen pullan keskeltä, jolloin keskiosa painuu ja päät aukeavat. Kohota pullia noin puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti