perjantai 28. elokuuta 2015

PUOLUKKARESEPTEJÄ (5 reseptiä)


Meidän hiekkatietä kulkeva kettu kertoi, että puolukat ovat kypsyneet. Tässä viisi puolukkareseptiä.


OMENA-PUOLUKKAMURUPAISTOS
Täyte:
350 g omenaa kuutioituna
250 g puolukoita
50 g sokeria
Murukuorrute:
75 g voita tai margariinia pieninä paloina
100 g vehnäjauhoja
100 g fariinisokeria
50 g kaurahiutaleita

Sekoita omenat, marjat ja sokeria keskenään, laita seos annosvuokiin tai uunin kestäviin kuppeihin. Tee kuorrute nyppimällä rasva jauhojen kanssa sekaisin, lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet, sekoita hyvin. Ripottele omena-puolukkaseoksen päälle murukuorrutetta. Paista uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia.




PUOLUKKAVIINIETIKKA
6 dl puolukoita
2,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl kirkasta viinaa

Laita puolukat viinietikkaan vuorokaudeksi. Siivilöi etikka ja painele puolukoista mehu talteen. Kaada neste kattilaan ja lisä sokeri sekä alkoholi. Anna kiehua hiljalleen tunnin verran. Kaada valmis puolukkaviinietikka lasipulloon. Säilytä jääkaapissa.



OMENA-PUOLUKKALEIPÄ
4 dl vettä kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl omenasosetta
1 dl puolukoita
0,5 dl kauraleseitä
2 dl ruisjauhoja
noin 9 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä

Liota hiiva veteen, lisää suola, siirappi, omenasose ja leseet. Lisää alustaen ruisjauhot, vähitellen vehnäjauhoja sekä puolukat, lopuksi öljy. Jaa taikina kahteen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota tunnin ajan. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.



PUOLUKKA-OMENAVISPIPUURO
8 dl vettä
150 g puolukoita
300 g omenoita lohkoina
1 dl sokeria
¼ tl suolaa
1,5 dl mannasuurimoita

Keitä puolukoita ja omenoita noin 10 minuuttia. Painele pehmenneet omenat ja puolukat siivilän läpi. Lisää loput ainekset ja keitä sekoitellen vielä toiset 10 minuuttia. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi.



PUOLUKKAGLÖGI
100 g puolukoita
5 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 kanelitanko
2 tähtianista
5 kokonaista neilikkaa

Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta. Anna hautua puoli tuntia. Kuumenna uudelleen, siivilöi ja kaada laseihin. Tarjoa lisäksi manteleita, pähkinöitä ja rusinoita.





1 kommentti:

  1. Totta kettu puhui! Kiitos kivan näköisistä ohjeista, ensin pitää vaan mennä metsään.....

    VastaaPoista